Reacţia conducerii Spitalului Judeţean Târgu Jiu, în urma criticilor aduse de un medic chirurg cu privire la operarea unui pacient  suspect de infectare cu COVID-19

Reacţia conducerii Spitalului Judeţean Târgu Jiu, în urma criticilor aduse de un medic chirurg cu privire la operarea unui pacient  suspect de infectare cu COVID-19

Sala de operaţii a fost amenajată la parterul Spitalului de pe strada Tudor Vladimirescu

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu a reacţionat după ce un apreciat medic chirirurg a criticat faptul că nu a putut să opereze un pacient care era suspect de infectare cu coronavirus într-o sală de operaţii amenajată la parterul spitalului, cu un circuit separat, bolnavul fiind tratat într-un spaţiu de la etajul III.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Dumitru Vienescu, managerul interimar al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, a spus că sala de operaţii amenajată pentru pacienţii care au o suspiciune de coronavirus nu a fost avizată de Direcţia de Sănătate Publică Gorj: „La nivelul Spitalului Judeţean de Urgenţă s-a stabilit săptămâna trecută un comandament de criză. La sfârşitul săptămânii trecute, comandamentul de criză a înaintat Direcţiei de Sănătate Publică propunerea de organizare a unei săli de operaţie în Spitalizarea de Zi, acolo unde s-a făcut şi referatul de către medicii din chirurgie, după ce Spitalul trimisese propunerea către Direcţia de Sănătate Publică. Orice modificare de structură implică un aviz al Direcţiei de Sănătate Publică. Până în momentul de faţă, nu avem acest aviz al Direcţiei de Sănătate Public Gorj şi nu ne puteam asuma ca pacientul să fie operat într-o sală de operaţie care nu era autorizată. În acest sens a existat o procdură operaţională pe circuitul existent până la acea dată, adica aşa cum au operat medicii care au fost ieri în cadrul unităţii. Au fost mai multe discuţii pe acele circute funcţionale, că nu este în regulă, s-au făcut modificări şi s-au amenajat anumite băi. Acolo se amenajaseră înainte paturi de ATI, cu suplimentare până la zece paturi. Săptămâna trecută s-a lucrat în acel spaţiu. Am solicitat o sală de operaţie şi pentru Spitalul de pe strada Progresului. Şi noi am avut această propunere de a-i separa pe aceşti pacienţi care au simptome de COVID, pentru a avea un circuit separat şi a nu intra în spital. Pentru sala unde s-a efectuat operaţia, medicul epidemiolog a emis o procedură cu respectarea circuitelor funcţionale, adică a fost nominalizată o singură sală de operaţie, circuit separat, iar personalul a beneficiat de echipamente de protecţie, după care s-a făcut dezinfecţia necesară“. 
 
Bogdan Niculescu, şeful Blocului Operator din cadrul Spitalului Judeţean, susţine că echipamentele folosite de cadrele medicale au fost conforme: „Echipamentele care au fost folosite au fost achiziţionate de spital şi sunt conforme cu normele europene, fiind compatibile pentru orice fel de protecţie chimică. Nu sunt echipamente luate din Dedeman. Au mască de protecţie FFp3, ochelari de protecţie şi sunt la standardul de la nivelul actual“.
 
Citeşte şi 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: