Rampă pentru urcarea în trenuri a persoanelor cu dizabilităţi în Gara Târgu Jiu

Rampă pentru urcarea în trenuri a persoanelor cu dizabilităţi în Gara Târgu Jiu

Rampa este pusă la dispoziţia persoanelor cu dizabilităţi

Staţia CFR Târgu Jiu a fost dotată cu o rampă specială pentru persoanele cu dizabilităţi, ca urmare a numeroaselor solicitări venite din partea acestora.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Persoanele cu handicap locomotor erau nevoite să fie urcate pe braţe în tren de către aparţinători. Nicolae  Dobrota, coordonatorul grupului de studenţi cu dizabilităţi de la Universitatea Valahia din Târgovişte, a solicitat de mai multe ore sprijin pentru ca persoanele cu nevoi speciale să poată urca în tren. „În vederea asigurării condiţiilor optime de asistenţă pentru persoanele cu dizabilităţi în scaun cu rotile, SNTFC CFR Căltori S.A. a achiziţionat mai multe rampe mobile, special comandate şi adaptate în acest sens. Ţinând cont că solicitările de punere la dispoziţie a  rampei mobile pe raza SRTFC Craiova sunt mai numeroase în staţia Târgu Jiu, pentru o mai mare promtitudine în asigurarea acestui tip de servicii, s-a luat măsura ca unul dintre aceste dispozitive să fie pus la dispoziţie ori de câte ori sunt solicitări în acest sens, în această statie de cale ferată, întocmidu-se şi reglementări specifice în acest sens“, a precizat Costel Tudosie, revizor regional Ticketing din cadrul CFR. 
 

Cerere depusă cu 48 de ore înainte de data călătoriei

 
Pentru a putea beneficia de rampă, persoanele cu dizabilităţi trebuie să depună o cerere la CFR cu 48 de ore înainte de călătorie.
„Pentru a beneficia de serviciile specifice aferente dizabilităţii, pentru călătoria pe calea ferată, este necesar ca solicitarea să fie depusă cel mai târziu cu 48 ore înainte de data călătoriei, cu precizarea tuturor detaliilor necesare“,
a mai spus Costel Tudosie. Completarea cerereii se poate face in-line pe site-ul CFR sau prin ridicarea cererii de la punctele de vânzare. 
 
Nicolae Dobrotă, persoană cu dizabilităţi, spune că reprezentanţii CFR au fost receptivi la probleme acestei categorii: „Înainte aveam probleme foarte mari cu îmbarcarea. Eram urcaţi pe braţe în tren, ceea ce mi se pare un mod total necivilizat de a rezolva această problemă. Mă bucur că au fost persoane receptive la problemele noastre“. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările