Protest spontan al salariaţilor de la uzina de muniţie şi armament de la Bumbeşti Jiu. „Revoluţia fiscală“ va duce la scăderea salariilor

Protest spontan al salariaţilor de la uzina de muniţie şi armament de la Bumbeşti Jiu. „Revoluţia fiscală“ va duce la scăderea salariilor

La UM Sadu mai lucrează 900 de angajaţi

Aproximativ 100 de angajaţi de uzina de muniţie şi armament din Bumbeşti Jiu, judeţul Gorj, au participat, astăzi, la un protest spontan, pentru că „Revoluţia fiscală“ va duce la reducerea veniturilor salariale pentru o parte însemnată a lucrătorilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
 
Oamenii s-au strâns în curtea unităţii şi au purtat discuţii cu conducerea UM Sadu. Aproape 900 de salariaţi îşi mai desfăşoară activitatea la UM Sadu, care produce muniţie şi armament. 
Liderul de sindicat, Marius Borcan, care este, totodată, şi şef de serviciu în cadrul uzinei, susţjne că nu a fost vorba de protest, ci de discuţii între salariaţi şi conducerea unităţii: 
„Nu a fost vorba de proteste, ci de discuţii legate mai mult de salarizare şi de trecerea contribuţiilor de la angajator la angajat. Nu pot să spun că a fost vorba de protest, dar oamenii sunt îngrijoraţi ca peste tot. Nu s-a ajuns la proteste. Am avut discuţii şi deja se alarmase o parte a poliţiei sau a jandarmeriei, pentru că existau tot felul de informaţii. A fost doar în faza de discuţii“. 

„Se analizează şi o să vedem ce soluţii se vor găsi“

 
Marius Borcan spune că multe salarii se vor reduce, dar se caută soluţii ca angajaţii să nu fie afectaţi: „E vorba de partea financiară. Odată cu această trecere a contribuţiilor sunt mici pierderi în cazul unor salarii, iar la altele se câştigă un leu sau doi lei în plus. Până se lămuresc toate lucrurile acestea există fel şi fel de discuţii. Ceea ce se întâmplă la nivel de ţară la salariile mai micuţe se întâmplă şi la UM Sadu, pentru că aici nu sunt salarii mari. Într-un sector poate se câştigă un leu sau doi, în altul se pierde 10 sau 15 lei. Deocamdată se analizează şi o să vedem ce soluţii se vor găsi. Economia ţării trece printr-o perioadă dificilă, dar încercăm să suplinim prin contracte“.  
 

100 de salariaţi au participat la protest

 
Corina Belteu, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Gorj, a recunoscut că a vorba de un protest al salariaţilor de la UM Sadu: „Domnul prefect a fost informat despre protestul de la Uzina Mecanică Sadu. Din informaţiile pe care le avem, în jur de 100 de salariaţi ar fi fost nemulţumiţi de salarii şi ar fi purtat discuţii cu sindicatele, dar şi cu conducerea uzinei. Domnul prefect a luat legătura cu directorul uzinei şi acesta i-a transmis că problemele s-au rezolvat într-o oarecare măsură, că au existat discuţii. Probabil că au fost şi promisiuni din partea conducerii uzinei. Din fericire, conflictul s-a diminuat şi se pare că salariaţii s-au întors la lucru fără probleme“.
citeste totul despre: