Proiectul „Mai mult verde, mai multă veselie pentru copii cu dizabilităţi instituţionalizaţi”, la ora bilanţului

Proiectul „Mai mult verde, mai multă veselie pentru copii cu dizabilităţi instituţionalizaţi”, la ora bilanţului

Participanţii la proiect au primit diplome

Proiectul cu temă ecologistă ,,Mai mult verde, mai multă veselie pentru copii cu dizabilităţi instituţionalizaţi” a ajuns la final.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Obiectivul proiectului a urmărit atât amenajarea unui spaţiu verde în cadrul Complexului de Servicii Comunitare pentru Copilul cu Nevoi Speciale Tg-Jiu, pentru cei 47 de copii cu dizabilităţi, cât şi derularea unor activităţi pe teme ecologice în comunitate. Valoarea totală a proiectului a fost de 11250 lei, din care 9000 lei fiind proveniţi de la Fundaţia pentru Parteneriat şi Mol România iar 2250 lei, de la Asociaţia Inimi de Gorjeni.
 

Parc amenajat la Complexul de Servicii Comunitare pentru Copilul cu Nevoi Speciale

 
Prima etapă a proiectului s-a realizat în data de 13 mai 2016, când pe locul de joacă de la Complexul de Servicii Comunitare pentru Copilul cu Nevoi Speciale Târgu - Jiu au fost plantaţi 300 puieţi buxus, a 5 tei şi 20 tulpini de trandafir. Plantarea s-a realizat cu 10 voluntari de la Serviciul Judeţean de Gestionare a Deşeurilor şi a Activităţilor de Salubrizare Gorj. A urmat dotarea spaţiului amenajat cu trei seturi de bănci şi scaune, un grătar de curte şi o masă de tenis pentru exterior. 
 
 

Concurs de sloganuri, afişe sau mesaje

 
„Proiectul a urmărit şi implicarea copiilor cu dizabilităţi, dar şi a comunităţii în activităţi de educaţie ecologică prin intermediul unui Concurs de sloganuri, afişe sau mesaje/scrisori pe tema protecţiei mediului., desfăşurarea unor ore/activităţi de ecologie cu copii cu dizabilităţi din cadrul CSCCNS Tg-Jiu şi organizarea unei excursii pe Valea Sohodolului pentru realizarea unor fotografii cu aspecte din natură. La Concursul  de sloganuri, afişe sau mesaje/scrisori pe tema protecţiei mediului au participat peste 100 de copii din patru şcoli gorjene: Şcoala Gimnazială ,,Sf. Nicolae” Târgu-Jiu, Şcoala Gimnazială Bumbeşti-Piţic, Şcoala Gimnazială Runcu, Şcoala Gimnazială Scoarţa. În luna iunie 10 beneficiari de la Casa de tip familială destinată protecţiei rezidenţoiale a copiilor cu dizabilităţi ,,Răchiţi” au efectuat o exursie pe Valea Sohodolului.
 
 
Educatorii vor forma din rândul copiilor cu dizabilităţi ,,Patrula verde” care vor avea ,,misiunea” să întreţină spaţiul verde: să ude plantele, să le sape, să le curăţe de uscături, etc. În felul acesta vor contribui la formarea deprinderilor de viaţă independent“, a precizat Sori Torop, coordonatorul proiectului, care a fost derulat de către Asociaţia Inimi de Gorjeni în parteneriat cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările