Profesor condamnat la cinci ani închisoare pentru că a făcut sex cu o elevă în vârstă de 12 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cosmin Oproiu, profesorul de filosofie care a fost trimis în judecată pentru că a ademenit în patul său o elevă de numai 12 ani, şi-a aflat sentinţa finală. Acesta a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare.

Pedeapsa aplicată profesorului Cosmin Oproiu de către Curtea de Apel Craiova a fost mult mai aspră decât la prima instanţă de judecată. Acesta a fost condamnat de către judecătorii din Bănie la o pedeapsă de cinci ani de închisoare cu executare, după ce Judecătoria Târgu Jiu îl condamnase la doi ani de închisoare cu suspendare. Acesta a fost ridicat de poliţişi şi se află, deja, în Penitenciarul Târgu Jiu. 

Cosmin Oproiu a fost profesor la licee importante din Gorj, cum ar fi Colegiul Naţional „Spiru Haret“.

Relaţia a început pe Facebook

La începutul acestuii an, profesorul Cosmin Oproiu a fost reţinut şi, ulterior, arestat la domiciliu, după ce toată aventura greu de crezut cu eleva de 12 ani a ieşit la iveală. Relaţia dintre profesor şi elevă s-a desfăşurat în perioada august – decembrie 2015, atunci când el era profesor de filosofie, logică, cultură civică şi economie politică la Liceul de Arte din Târgu-Jiu. 

Potrivit rechizitoriului, eleva şi profesorul au discutat pe reţelele de socializare şi şi-au exprimat reciproc sentimentele pe care le aveau unul faţă de celălalt. 

Sex în locuri publice

Oamenii legii au aflat că, la jumătatea lunii august, profesorul a contactat-o telefonic pe minoră şi s-au întâlnit în zona staţiei CFR Tg-Jiu, după care a condus-o în scara unui bloc din apropiere, care nu era iluminată, şi a întreţinut cu aceasta raport sexual oral. 

Cei doi au continuat să se întâlnească frecvent până la sfârşitul lunii decembrie 2015. Profesorul o chema pe fată în diferite locuri şi întreţineau relaţii sexuale. Aceste întâlniri aveau loc chiar în locuri publice, cum ar fi gangul care face legătura cu centrul civic al oraşului şi anumite blocuri.

La un an după terminarea relaţiei, minora a recunoscut părinţilor săi relaţia pe care a avut-o cu profesorul, iar unul dintre părinţi a făcut plângere la Biroul de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Târgu-Jiu. 

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite