Procesul lui Condescu s-a încheiat. Instanţa s-a retras pentru deliberare

Procesul lui Condescu s-a încheiat. Instanţa s-a retras pentru deliberare

Avocaţii lui Condescu spun că acesta este nevinovat

Procesul în care s-a judecat cererea procurorului Moţa de arestare preventivă a lui Marin Condescu, preşedintele clubului Pandurii, şi a lui Viorel Temelescu, fostul vicepreşedinte, s-a încheiat. Şedinţa a durat nouă ore.

Ştiri pe aceeaşi temă

Condescu a angajat o armată de avocaţi, printre care s-a numărat şi preşedintele Baroului Bucureşti. Apărătorii au spus că Marin Condescu nu este vinovat. 

Faţă de inculpatul Condescu Marin, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale pentru comiterea în formă continuată a infracţiunii de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, delapidare cu consecinţe deosebit de grave,spălare de bani în formă continuată, uz de fals şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, 
 
Senatorul Greblă şi Nicolescu, implicaţi 
 
Potrivit referatului, Marin Condescu a contactat mai mulţi demintari şi funcţionari publici pentru ale solicita sprijinul în rezolvarea problemelor penale pe care le are, printre acestea numărându-se senatorul PSD Toni Mihail Greblă şi comandantul Poliţiei Dolj, Constantin Nicolescu. „Inculpatul Condescu Marin a contactat mai multe persoane având statutul de demnitar şi funcţionar public pentru a le solicita sprijinul în rezolvarea problemelor penale pe care le are, respectiv influenţarea modului de soluţionare a cauzelor penale înregistrate la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj. Apreciem că în acest sens sunt relevante discuţiile purtate cu senatorul Toni Mihail Greblă şi inspectorul şef Nicolescu Constantin din cadrul IPJ Dolj“.
 
Condescu i-a invocat pe Băsescu şi Ponta ca să se apere în faţa anchetatorilor
 
În referatul întocmit de procurorul Moţa se precizează că Marin Condescu i-a invocat pe preşedintele Băsescu şi pe premierul Ponta pentru a se apăra în faţa anchetatorilor: „Acesta se prevalează de influenţa pe care o are sau lasă să se creadă că ar avea-o asupra unor înalţi demnitari ai statului, în discuţiile purtate cu diverse persoane, precum şi cu organele de urmărire penală, făcând dese referiri la preşedintele Traian Băsescu şi prim-ministrul Victor Ponta“. 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările