Primărie datoare unui fost edil cu 613.000 de lei pentru un teren câştigat în instanţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sala de sport a fost construită pe terenul câştigat ulterior de familia fostului primar FOTO: facebook.com/alexandru.tomoiala
Sala de sport a fost construită pe terenul câştigat ulterior de familia fostului primar FOTO: facebook.com/alexandru.tomoiala

Fostul primar al comunei gorjene Săcelu Florin Jurebie, în prezent consilier local (PSD), a solicitat, printr-un executor judecătoresc, blocarea contului Primăriei, deschis la Trezorerie, pentru recuperarea unei datorii de peste 613.000 de lei

Fostul edil a câştigat în instanţă un teren pe care Guvernul a construit o sală de sport. Biroul Executorului Judecătoresc Florian Bîrsăşteanu a trimis la Primărie o adresă prin care anunţa că s-a dispus măsura înfiinţării popririi. „Am făcut acţiune în instanţă prin care am contestat executarea judecătorească. De opt ani există un conflict de interese în ceea ce îl priveşte pe fostul primar, care este moştenitorul familiei Sadoveanu. Executarea aceasta este perimată“, a precizat actualul primar Gheorghe Dumitrelea (PNL).

„Cred că a fost un matrapazlâc“

Sala de sport amplasată pe terenul revendicat şi câştigat în instanţă de către fostul primar a fost construită la marginea comunei în anul 2004 de Guvernul României, prin Compania Naţională de Investiţii. După câţiva ani, terenul acesta, dar şi un altul pe care se află un teatru de vară abandonat, au fost câştigate în instanţă de către fostul primar al localităţii din perioada 2012-2020 şi de familia acestuia. „S-a stabilit prin hotărâre judecătorească plata unei chirii lunare de aproximativ 3.000 de euro. Terenul a fost pus la dispoziţie de fosta conducere a primăriei. Nu ştiu dacă se ştia la vremea respectivă că este revendicat. În mod normal, sala de sport trebuia construită în incinta şcolii, unde exista teren suficient. Cred că a fost un matrapazlâc la vremea respectivă“, a spus Dumitrelea.

sacelu executare

Înfiinţarea popririi este făcută la solicitarea fostului primar, celor doi fraţi, mamei acestora şi a unui alt moştenitor, Ion Cioc.

sala de sport sacelu facebook.com/alexandru.tomoiala

FOTO: facebook.com/alexandru.tomoiala

„Nu trebuia să se construiască pe acest teren“

Fostul primar Florin Jurebie spune că terenul a fost câştigat după trei ani de la construirea sălii de sport şi că nu trebuia să se construiască pe el deoarece era în litigiu: „Întrebaţi-i pe cei care au fost în perioada 2002-2004, cum s-a construit pe terenul nostru. Terenul era revendicat dinainte şi a fost câştigat în instanţa de judecată în anul 2007. Sunt şapte, opt, nouă, zece moştenitori, dar pe mine mă atacă. În anul 2009, s-a stabilit contravaloarea chiriei. Sunt hotărâri judecătoreşti pe care nu pe le pot comenta. Nu trebuia să se construiască pe acest teren, deoarece era în litigiu“, spune Jurebie.

Fostul edil spune că el nu a încasat contravaloarea chiriei pe perioada în care a fost primar: „Când a venit în funcţia de primar am stabilit să nu încasez contravaloarea chirie, iar acum s-a revenit la situaţia anterioară. Dumneavoastră, dacă eraţi în locul moştenitorilor, nu aţi fi făcut acelaşi lucru pentru a recupera banii?“.

jurebie

Moştenitorii nu acceptă despăgubirea

Actualul primar al comunei Săcelu spune că a solicitat exproprierea şi plata unor despăgubiri: „Pot să fac procedura de expropriere, dar nu acceptă. Avem un teren poziţionat mult mai bine, dar nu vor“.

În schimb, Forin Jurebie susţine că nici nu s-a discutat cu moştenitorii: „Primăria trebuie să-i cheme pe toţi moştenitorii şi să discute cu ei. A trimis o adresă la cineva să fie convocat?“ 

Vă mai recomandăm să citiţi 

Podul istoric de peste Jiu, din capitala Gorjului, va fi refăcut. Aici s-a dat lupta pentru apărarea oraşului la 1916

Pacient cu trupul plin de răni după o lună de internare în spitalul din Târgu Jiu. A murit într-o clinică privată din Bucureşti

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite