Primar PSD din Gorj, despre noua Lege a salarizării: „Era mai corect dacă salariile se acordau conform unei grile“

Primar PSD din Gorj, despre noua Lege a salarizării: „Era mai corect dacă salariile se acordau conform unei grile“

Ion Stamatoiu, primarul comunei Scoarţa

Majoritatea salariaţilor din Primăria comunei Scoarţa, din judeţul Gorj, beneficiază de lefuri mai mari de la 1 iulie, ca urmare a aplicării Legii salarizării unitare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Printre cei care vor încasa mai mulţi bani se numără şi primarul localităţii, Ion Stamatoiu, care avea un salariu brut de 5.749 de lei, iar de la 1 iulie primeşte 6.525 de lei. Viceprimarul comunei, Mihai Arcuşi, are un salariu mai mic cu patru lei, retribuţia acestuia fiind acum de 5.075 de lei. 

Potrivit primarului Ion Stamatoiu, un şef de birou are un salariu de 5.074 de lei, cu 700 de lei mai mic.

În schimb au crescut salariile mai mici. Un muncitor calificat din primărie, care era plătit cu salariul minim pe economie de 1.450 de lei, va încasa acum 2.000 de lei. 
 

Indemnizaţiile consilierilor au crescut cu 10%

 
Şi indemnizaţiile consilierilor locali au crescut cu 10%, aceştia primind acum 480 de lei.

Primarul Ion Stamatoiu (PSD) spune că era mai bine înainte, când salariul se acorda pe grilă: „Acum nu mai poate fi răsplătit cel care munceşte suplimentar şi mai bine. Nici cei care se ocupă de atragerea de fonduri europene nu mai pot beneficia de vreun spor. Pe grilă era mai corect, pentru că puteam să fac anumite diferenţieri între ei“.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: