Prefectul de Gorj trimite Corpul de Control la Serviciul Judeţean de Ambulanţă

Prefectul de Gorj trimite Corpul de Control la Serviciul Judeţean de Ambulanţă

Corneliu Răducan, prefectul judeţului Gorj

Corneliu Răducan (USR), prefectul de Gorj, a spus că va trimite luni, 8 martie, Corpul de Control la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Gorj. Un pacient diagnosticat cu COVID-19, aflat în stare gravă, a decedat, după ce sistemul electric al ambulanţei care îl transporta la un spital din Bucureşti s-a defectat.

Ştiri pe aceeaşi temă

Prefectul de Gorj a precizat că situaţia trebuie să fie clarificată şi este nevoie ca toate ambulanţele să fie într-o stare foarte bună de funcţionare: „Nu ne putem juca cu sănătatea oamenilor. Dacă cineva este vinovat, atunci va răspunde pentru ceea ce s-a întâmplat. Trebuie făcută o verificare amănunţită a stării în care se află toate ambulanţele“.

A suferit un stop cardio-respirator

Adrian Virgil Dobrin, şef în cadrul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj, a decedat în Spitalul Judeţean de Urgenţă Râmnicu Vâlcea, după ce sistemul electric al ambulanţei care îl transporta la un spital din Bucureşti. Acesta era alimentat cu oxigen. Echipajul de pe ambulanţă l-a ventilat manual pe pacient şi au mers către celmai apropiat spital, del de la Râmnicu Vâlcea, dar pacientul a suferit un stop cardio-respirator în unitatea medicală.
Adrian Virgil Dobrin avea vârsta de 48 de ani. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările