Praful saharian a ajuns şi în judeţul Gorj

Praful saharian a ajuns şi în judeţul Gorj

Autoturismele au fost acoperite de praf

Praful saharian a ajuns şi în judeţul Gorj. Cel mai vizibil a fost pe maşini, care au fost acoperite de un strat fin de praf.

Şi geamurile locuinţelor s-au murdărit. 
„În perioada 23 - 28 aprilie, circulaţia aerului, preponderent din sector sudic, va favoriza avansul dinspre nordul Africii a unei mase de aer încărcate cu particule de praf de origine sahariană, înspre sudul, centrul şi estul Europei. În această perioadă, va ploua temporar în regiunile de la sud şi vest de ţara noastră, iar ploile vor determina depunerea prafului, astfel încât concentraţia particulelor de praf care urmează a ajunge deasupra României va fi redusă.
Depunerile din ţara noastră vor putea fi observate în zonele şi intervalele cu ploaie, cel mai probabil în cursul zilei de 23 aprilie şi în noaptea de 23/24 aprilie în regiunile vestice, nord-vestice şi la munte, iar spre finalul săptămânii mai ales în jumătatea de vest a ţării“, a anunţat printr-un comunicat Ministerul Mediului.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: