Povestea terifiantă a unei fete de 15 ani care îl acuză de viol pe un cunoscut avocat din Gorj: „Şi-a turnat vin pe organul sexual“

Povestea terifiantă a unei fete de 15 ani care îl acuză de viol pe un cunoscut avocat din Gorj: „Şi-a turnat vin pe organul sexual“

Marcel Donoiu este urmărit penal

O adolescentă în vârstă de 15 ani trăieşte o adevărată dramă, după ce în urmă cu un an a trecut printr-o experienţă pe care nu o va uita toată viaţa. Fata îl acuză pe un cunoscut avocat din Gorj de faptul că a violat-o şi a sechestrat-o.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Avocatul Marcel Donoiu, din cadrul Baroului Gorj, este urmărit penal de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova pentru viol şi lipsire de libertate, după ce, în prima fază, s-a dispus neînceperea urmăririi penale. Victima are numai 15 ani şi susţine că în urmă cu aproape un an a fost violată, bătută, ameninţată şi sechestrată de avocatul gorjean. 
 
Fata spune că a avut neşansa să fie luată la ocazie de către avocat şi, astfel, l-a cunoscut pe acesta. „Eram la ocazie şi el a oprit şi m-a luat cu maşina. Pe drum am discutat diverse lucruri. I-am spus că sunt reprezentant Avon şi Oriflame şi mi-a spus că foloseşte diferite produse. I-am dat numărul de telefon în ideea că vrea să comande ceva. M-a sunat după o săptămână şi ne-am întâlnit la un suc. Am luat catalogul şi a ales două parfumuri pe care doreşte să le cumpere. Mi-a spus că mă sună când o să pun comanda“.
 

„M-a ameninţat cu un cuţit. M-a obligat să fac sex oral“

 
După câteva zile, fata a fost sunată de Donoiu, care i-ar fi propus să o ducă acasă cu maşina pentru că se va deplasa în direcţia respectivă. Ea a acceptat şi s-a urcat în maşina acestuia. Adolescenta povesteşte că avocatul, care mirosea a alcool, a dus-o în direcţia opusă, la o casă aflată în lucru, unde urma să trăiască cel mai urât coşmar din viaţa ei: „Ce urma să trăiască avea să fie, însă, cel mai cumplit coşmar.  „M-a sunat în data de 2 august, seara. Eram într-un magazin din oraş. M-a întrebat unde sunt şi mi-a spus că merge în aceeaşi direcţie şi dacă vreau să mă ducă el acasă. Am acceptat. În 20 de minute a venit şi am urcat în maşină. În acel moment a plecat în direcţia opusă casei mele. L-am întrebat de ce mă duce în altă parte şi mi-a spus că stă în apropiere de oraş şi că vrea să ia de la o pensiune de-a lui câteva lucruri. Pe drum am observat că era îmbrăcat neglijent şi a pus siguranţele la uşi. Am început să mă sperii. A început să meargă cu viteză şi mirosea a alcool. M-am gândit la ce este mai rău. Mi-a spus că o să petrec cu el toată noaptea. M-am speriat foarte tare, ştiind că sunt virgină, iar tatăl meu mă aştepta acasă. I-am spus tatălui meu că dacă se întâmplă ceva îi dau un mesaj gol, dar nu am mai reuşit. M-a dus într-o clădire în construcţie şi mi-a indicat un subsol în care o să dorm. M-am speriat, a început să tragă de mine, m-a lovit de un zid  şi m-a ameninţat. Mi-a spus să nu ţip că nu mă aude nimeni. Şi aşa a fost. Era în jur numai porumb şi case la mare depărtare. A începută să mă atingă în zonele intime şi m-a ameninţat cu un cuţit. A vrut să facă de toate cu mine, dar m-a obligat să fac sex oral. Nu am ştiut, dar el a pus piciorul peste mine şi m-a ţinut de cap şi de păr. M-a supus unor perversiuni. Îşi turna vin pe organul sexual. Mi-a provocat scârbă şi ruşine. A fost cel mai urât moment din viaţa mea. M-am îmbrăcat şi i-am spus să mă ducă acasă. El a spus că o să mă ducă în oraş la un domn. Mi-a spus că este şmecher şi că nu am ce să-i fac. S-a dat superior în faţa mea. Mi-a spus că este avocat, dar nu ştiam numele lui“.
 

S-a aruncat din maşină 

 

Adolescenta povesteşte că s-a aruncat din maşina aflată în mers, de teamă că ar putea să fie violată din nou:

„Am intrat într-un sat unde spunea că este prietenul lui şi într-o curbă am tras de uşă şi am sărit din maşină. M-am rostogolit, când am căzut. M-am lovit la picior şi la mână. M-am umplut de sânge. Aş fi fugit mai devreme de el, dar nu am avut unde. A mers un pic mai în faţă şi a oprit. Am ajuns în dreptul unei porţi mari unde erau doi oameni pe care el îi cunoştea. I-am implorat să mă ajute, eram căzută, dar ei şi-au băgat maşinile în curte şi mi-au spus că nu vor să se implice. Am rămas mască. A început să iasă lumea la porţi pentru că am început să ţip. Eram disperată. Am ajuns în dreptul unei porţi şi o femeie tânăr mi-a spus că soţul ei este poliţist şi o să sune la poliţia din zonă să vedem ce putem face. Eu nu ştiam ce să mai fac. Am sunat o prietenă la telefon, prima din agendă. Ea are un tată vitreg şi mi-a spus că era în oraş şi că vine să mă ia. Nu i-am spus tatălui ce i s-a întâmplat atunci, deşi mă sunase de multe ori“. 

 

S-a îmbolnăvit

 

Adolescenta povesteşte că viaţa i s-a transformat total şi că s-a îmbolnăvit de bulimie: „Am început să fiu din ce în ce mai stresată. Mă supăram din nimicuri. Eram impulsivă. Mi-a fost foarte ruşine de ce s-a întâmplat. Nu ştie nimeni ce s-a întâmplat. M-am îmbolnăvit de bulimie. Am început să mă îngraş şi să mănânc fără oprire“.
 

Umilită de anchetatori 

 
Victima spune că s-a simţit umilită de procurorul care a cercetat cazul. Este vorba de procurorul Iustin Covei de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova: „În timpul anchetei, am fost tratată în batjocură, în  râs, mi s-a pus diferite întrebări ca tot eu să mă simt vinovată, că de ce nu am reacţionat altfel. Eu atunci eram şocată şi am simţit în piept o arsură puternică. Procuroprul mi-a adresat cuvinte jignitoare. Îi dicta dactilografei altfel faţă de ce-i spuneam eu. M-a tratat ca pe o panaramă. A făcut mişto de mine. M-a făcut efectiv să plâng. L-am chemat pe tatăl meu, căruia îi era ruşine. Tot cum s-au comportat m-au descurajat. Am crezut că nu o să obţin vreodată dreptatea“. 
 

Avea coşmaruri noaptea

 
Tatăl victimei spune că fiica sa avea coşmaruri noaptea şi că şi-a schimbat comportamentul, fiind foarte nervoasă: „Timp de două luni, comportamentul ei era total schimbat. Acesta spune şi el că anchetatorii s-au comportat agresiv cu fata:  „Era stresată. Se trezea noaptea în somn şi ţipa, pentru că avea coşmaruri. Era foarte stresată. Am încercat s-o calmez. A durat foarte mult timp. Fata nu a vrut să meargă la psiholog. La Craiova, modul în care am fost priviţi a fost ca şi când noi eram infractori şi am fi comis violul. Ni s-a sugerat de către domnul procuror Covei că, dacă fata are mai mult de 15 ani, atunci avea discernământ pentru că s-a modificat legea. A încercat pe toate căile să ne facă să ne simţim că am făcut acest demers ca şi când avem ceva cu persoana respectivă  sau vreum să obţinem foloase. Ne-a spus că bine că nu s-a întâmplat ceva mai rău în sensul că nu a omorât-o. Am speranţă că va fi tras la răspundere şi că se va face o anchetă corectă. M-am simţit neputincios, pentru că era ca şi cum ne luptam cu morile de vânt. Avocaţii nu au vrut să ne reprezinte. Am vrut să nu se afle din cauza mentalităţii oamenilor . 
 

Nenumărate plângeri depuse la barou 

Florin Homescu, decanul Baroului Gorj, a declarat că împotriva avocatului Donoiu au fost depuse mai multe plângeri, dar acesta nu a putut fi sancţionat până la definitivarea acţiunii penale: „Din anul 2012 de când îndeplinesc funcţia de decan a existat un număr foarte mare de sesizări la adresa domnului avocat. Doar una singură a impus declanşarea unei anchete disciplinare, pentur că în cazul celorlalte sesizări care au venit pe numele dumnealui au fost de fiecare dată dublate de către existenţa unor plângeri penale formulate de către justiţiabili la adresa domnului avocat Donoiu. Într-o astfel de situaţie, dispoziţiile articolului 282 din Statutul profesiei de avocat impun suspendarea procedurii disciplinare până la soluţionarea cauzelor ce se află în cercetare sau în fază de judecată. De fiecare dată, organele judiciare, fie că a fost vorba despre parchet, fie de instanţă de judecată, ne-au sesizat în legătură cu existenţa acestor plângeri şi cercetări ce se efectuează la adresa domnului avocat Donoiu, motiv pentru care în şedinţele Consiliului Baroului Gorj s-a hotărât, în conformitate cu prevederile statului, suspendarea procedurilor disciplinare până la momnetul în care acele cercetări vor fi finalizate, iar rezultatul ne va fi comunicat de către organele judiciare. Profesează în continuare în conformitate cu prevederile legale. A fost vorba, în reclamaţiile depuse, despre acte exercitate în legătură cu profesia, pentru că dispoziţiile articolului 86 din lege prevăd atragerea răspunderii disciplinare a unui avocat în situaţia în care încalcă legislaţia profesiei de avocat, hotărârile organelor de conducere, dar şli fapte săvârşite în exercitarea profesiei şi chiar în afara acesteia, în măsura în care măsura în care unt de natură să aducă atingerea onoarei şi prestigiului profesiei“. 
 
 
Într-unul din  cazuri, avocatul este acuzat că a încasat sume de bani pentru clienţii săi, dar nu a mai returnat banii acestora: „Dumnealui ar fi încasat sume de bani în numele, de bani în numele clienţilor, pe care nu le-a mai virat acestora. A fost sesizat şi Consiliul Baroului, dar nu am putut continua cercetările pentru că petiţionarii s-au adresat parchetului care a solicitat o serie de informaţii în legătură cu acele aspecte“, afirmă Homescu. 
De asemenea, şi reluarea urmăririi penale este cunoscută de Baroul Gorj. „În spaţiul public am observat şi noi fapte care nu au legătură cu profesia, dar care sunt de natură să aducă atingere onoarei şi profesiei, şi chiar şi instituţiei, dar în acelaşi timp am aflat că se află în curs de cercetare, fiind declanşată urmărirea penală la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova şi nu putem să luăm nicio măsură. Nu am primit o informare oficială, în legătură cu redeschiderea dosarului“, a mai spus decanul Baroului.
 

Donoiu: „Este o făcătură“

 
Avocatul Marcel Donoiu susţine că totul este o înscenare pusă la cale de mafia imobiliară: „Este o făcătură a mafiei imobiliare. Nu vă spun mai mult. Dacă era un viol, de un an eram trimis în judecată. S-a dat o clasare şi s-a dispus continuare cercetărilor pentru că nu a fost audiată în prezenţa unui avocat. Acesta a fost motivul de reluare a urmăririi penale. Sper că veţi consemna. Sunt aberaţii tot ceea ce povesteşte, că am dus-o cu maşina la nu ştiu ce construcţie. M-a sunat disperată că nu avea bani să ajungă acasă. I-am spus că o duc, dar că o duc mai târziu pentru că eram cu nişte lucrători la casă şi pe drum am văzut că venise cu un telefon ca să înregistreze şi zicea «Opreşte, opreşte, stai tati că mă violează». O înscenare oribilă. Ştiu cine este în spate. Se va afla cât de curând. În această perioadă mi-am făcut datoria şi am depus toate diligenţele pentru clienţii mei şi am deranjat. Acesta este adevărul. Este o făcătură. Am scris pe facebook adevărul“.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările