Porc tăiat şi pârlit în mijlocul unei străzi din municipiul Târgu Jiu. „Doar în România poţi vedea asta“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Porcul a fost sacrificat în mijlocul străzii                                     Foto: facebook.com/enoiu.gigi
Porcul a fost sacrificat în mijlocul străzii                                     Foto: facebook.com/enoiu.gigi

O familie din municipiul Târgu Jiu a sacrificat porcul chiar în mijlocul străzii. Un participant la trafic a realizat câteva fotografii cu procedura de pârlire a porcului şi le-a postat pe Facebook.

„Azi dimineaţă pe o stradă din Târgu Jiu. Doar în România poţi vedea aşa ceva“, este mesajul transmis pe reţeaua de socializare de cel care a postat fotografiile. 

Florin Băluţă, directorul executiv al Poliţiei Locale Târgu Jiu, a transmis că se efectueză verificări pentru identificarea celor care au sacrificat porcul în mijlocul străzii: 

„Cei care au făcut acest lucru riscă sancţiunii. Poliţiştii locali efectuează verificările necesare pentru identificarea făptaşilor“. 

Poliţiştii au reuşit să-i găsească pe cei care au sacrificat porcul în mijlocul străzii şi le-au aplicat o sancţiune de 200 de lei, conform unei hotărâri de consiliu local privind modul de gospodărire a localităţii. Este vorba de o familie de etnie romă, de pe strada Lainici, din Târgu Jiu.

porc sacrificat

FOTO: facebook.com/enoiu.gigi

Robert Spânu, directorul executiv al Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Gorj, a declarat că obligaţia de a interveni aparţine în primul rând Poliţiei. 

„Poliţia trebuie să intervină dacă s-a întâmplat pe domeniul public. Dacă stă la casă şi sacrifică porcul din gospodărie, nu este vreun pericol din punct de vedere sanitar-veterinar. Din punctul nostru de vedere, familia trebuie spă efectueze analiza la carnea rezultată. Vorbim aici de examenul trichineloscopic. Este posibil ca acel porc să fie infectat cu trichineloză şi să producă o boală gravă boală la oameni, care poate duce chiar până la moarte“, a spus acesta.

porc sacrificat

fOTO: facebook.com/enoiu.gigi

Vă recomandăm să mai citiţi:

Inginerul care a renunţat la slujba bine plătită de la o companie multinaţională ca să cultive aronia

Acuzaţii după ce o pacientă internată în spital a fost găsită de rude cu multiple vânătăi şi cu un picior rupt

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite