Poliţistul care antrena agenţi la Serviciul de Acţiuni Speciale susţine c-a fost retrogradat pentru că-şi convoca colegii la teste fizice grele: „Am fost executat“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţistul Paul Feroiu este campion la Unifight
Poliţistul Paul Feroiu este campion la Unifight

Un poliţist din Gorj, care şi-a desfăşurat activitatea la Serviciul de Acţiuni Speciale (SAS), susţine că a fost „executat“, după ce a solicitat ca tot personalul operativ al inspectoratului să participe la pregătirea fizică şi la şedinţele de tragere lunare ca să treacă testele.

Agentul şef principal de poliţie Paul Feroiu, instructor de Judo şi TIR şi dublu campion la Unifight, a picat un test psihologic, astfel încât a fost mutat la Logistică. Poliţistul susţine că, de fapt, s-a urmărit înlocuirea lui pentru că se ocupa de pregătirea fizică, tehnico-tactică şi şedinţele de tragere de la IPJ Gorj şi că şi-a deranjat colegii şi superiorii atunci când a solicitat ca toţi să participe la pregătirea fizică şi la şedinţele de tragere lunare ca să treacă testele. 

După ce a participat în luna octombrie la Campionatul Naţional de Judo, organizat de Ministerul Afacerilor Interne, unde a ocupat locul I, atât la individual, cât şi cu echipa, i s-a transmis că nu mai este apt să-şi desfăşoare activitatea ca luptător în cadrul SAS, pentru că nu fi obţinut avizul psihologic, deşi, în trecut, acesta a fost şi comandant de grupă şi a fost declarat cel mai bun luptător de la SAS. 

„După concursul de la Călimăneşti sunt pus la dispoziţie. De aproape trei luni sunt la Serviciul Logistic. Spune doamna psiholog ca nu mai sunt bun pentru Serviciul pentru Acţiuni Speciale. Dar sunt alte dedesubturi, eu mă ocupam cu pregătirea fizică, tehnico-tactică şi şedinţele de tragere la IPJ Gorj, împreună cu alţi doi colegi, promisesem că nu va trece nimeni dacă nu vin să facă aceste pregătiri, că sunt ofiţeri sau subofiţeri. Aşa că am fost executat. Trec prin cele mai groaznice momente ale vieţii din cauza unor ofiţeri plini de orgoliu, fără demnitate. Frapant este că sunt apt pentru munca de poliţist şi sunt inapt doar pentru Acţiuni Speciale. Conducerea IPJ nu are vină, nu poate să treacă peste psiholog", a declarat poliţistul Paul Feroiu pentru Mediafax.

A dat în judecată IPJ Gorj

Agentul şef principal de poliţie a dat în judecată Inspectoratul Judeţean de Poliţie după ce a fost tras pe linie moartă, după ce a fost testat de un psiholog al IPJ Gorj. Acesta a contestat în instanţa de judecată rezultatul examenului psihologic şi decizia care a fost luată. în plus, a efectuat alte două testări la cabinete individuale în care a fost declarat apt: „Am dat la Craiova, la un centru acreditat, două testări, dar au spus că unul dintre rezultate nu este compatibil. Mi-au trimis întâmpinarea în care se apără la tribunal. Eu am făcut o acţiune la instanţă, este de râs ce au spus. Se contrazic rău. Am făcut plângere în Contencios Administrativ. Am deranjat mai mulţi ofiţeri, mai mulţi şefi de Serviciu cu programul de pregătire tehnico-tactic, cu şedinţele de tragere lunare, programul de pregătire fizică şi cu alte lucruri de ordine şi atitudine a cadrelor în raport cu cetăţenii. Este ruşinos ce s-a întâmplat, acesta este sistemul nostru, când îi deranjezi, îţi distrug cariera şi familia. Când îi pui să muncească, să fie profesionişti, pregătiţi, te distrug. Când doreşti ca sistemul nostru să se schimbe, să devenim cu adevărat profesionişti cu atitudine faţă de cetăţeni, te distrug. Păcat, dureros şi ruşinos".

„Nu mi-a fost acceptată contestaţia la Centrul de testări MAI“

 Paul Feroiu se află în prezent în concediu medical. Acesta a solicitat să fie reevaluat la Centrul de testări al MAI, dar solicitarea i-a fost respinsă. Poliţistul va putea să susţină o nouă evaluarea psihologică într-o perioadă de şase luni de la cea anterioară. Paul Feroiu spune că şi-a îndeplinit cu succes toate misiunile în care a fost trimis: „Este dureros, dar asta este, în 15 ani de minister nu am avut nicio misiune în care să greşesc sau să fiu sancţionat pentru atitudine sau neîndeplinirea sarcinilor de serviciu. Domnişoara psiholog a ajuns, în nici două ore, la concluzia că nu mai sunt apt pentru Serviciul de Acţiuni Speciale. Eu nu mai fac parte din SAS. Am o dispoziţie semnată de inspectorul şef, care spune că din cauza acelui aviz de inapt pentru Acţiuni Speciale voi fi la Serviciul Logistic la dispoziţie. Dureros este că nu mi-a fost acceptată contestaţia la Centrul de testări MAI pentru a putea fi reevaluat. Aşa că trebuie să aştept şase luni, timp în care eu am pierdut locul în SAS“. 

A mers în audienţă la Berbeceanu

Paul Feroiu a fost, în luna decembrie, în audienţă, la secretarul de stat Traian Berbeceanu. „Am raportat ce se întâmplă şi domnul Berbeceanu a dispus Corpului de Control al Ministerului Afacerilor Interne să verifice toate aspectele", a precizat poliţistul.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite