Filtre formate din poliţişti pentru a verifica maşinile care vor urca spre Rânca

Filtre formate din poliţişti pentru a verifica maşinile care vor urca spre Rânca

Maşinile trebuie să fie echipate cu cauciucuri de iarnă şi cu lanţuri

Maşinile care vor circula pe Transalpina în zilele următoare vor fi controlate de oamenii legii, ca urmare a atenţionării cu cod galben, emis de Administraţia Naţională de Meteorologie pentru perioada 3-4 ianuarie.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Conform mesajului de atenţionare cu cod galben, emis de Administraţia Naţională de Meteorologie, valabil în intervalul 3 ianuarie, ora 14:00 – 4 ianuarie, ora 12, se vor semnala ninsori, intensificări ale vântului şi temperaturi scăzute.
 
În aceste circumstanţe, pentru prevenirea accidentelor grave sau blocajelor rutiere,  recomandăm conducătorilor auto să evite efectuarea deplasărilor în zonele aflate sub avertizare, iar dacă acestea nu pot fi amânate, să pornească la drum numai după ce s-au interesat cu privire la starea traseului pe care urmează să îl parcurgă şi situaţia meteorologică existentă şi să aibă echipat autovehiculul corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope de iarnă, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip, rezervă de combustibil, sistem de climatizare - dezaburire funcţional etc.). În timpul deplasării, cei de la volan trebuie să manifeste prudenţă sporită, să circule cu viteză redusă, să păstreze distanţa în mers, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă, să nu frâneze sau să vireze brusc şi să utilizeze, cu precădere, frâna de motor“, se arată într-un comunicat al Poliţiei Gorj.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările