Poezie a lui George Topârceanu, modificată în manualul de Limba Română de clasa a II-a. „Cum să le cer elevilor mei să memoreze varianta masacrată?“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poezia „Balada unui greier mic“ de George Topârceanu, prezentată elevilor din clasa a II-a în manualul de Limba română, a suferit modificări importante introduse chiar de către autori. O învăţătoare din Petroşani a fost revoltată de „masacrarea“ creaţiei.

Pe lângă faptul că au fost extrase câteva fragmente din poezie, versurile scrise de poetul George Topârceanu au fost modificate de cei trei autori ai manualului apărut la Editura Ministerului Educaţiei Naţionale: G. Bărbulescu, D. Beşliu şi D. E. Ioniţă. 

Petronela-Vali Slavu, învăţătoare Colegiul Tehnic „Dumitru Leonida“ din Petroşani, s-a revoltat şi a postat un mesaj pe pagina de Facebook:

„Asemeni greieraşului din poezie, şi eu sunt necăjită! Cine le-a dat dreptul autoarelor manualului să modifice versurile lui Topârceanu? Cum să le cer elevilor mei să memoreze varianta masacrată? Mai ales finalul sună ca naiba!“. 

Aceasta a mai postat şi o fotografie cu poezia care apare în manual şi a subliniat versurile care au suferit modificări. 

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite