Plouă în autobuzele vechi din Târgu Jiu. „Mai era puţin şi deschideam umbrela!“

Plouă în autobuzele vechi din Târgu Jiu. „Mai era puţin şi deschideam umbrela!“

Scaunul din mijlocul de transport era plin de apă                                                  FOTO: Facebook

În autobuzele vechi care asigură transportul în comun din Târgu Jiu se infiltreaza apa atunci când plouă. O călătoare a sesizat că a fost nevoită să stea în picioare, pentru că toate scaunele erau pline de apă.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Femeia a a circulat, în urmă cu câteva zile, cu autobuzul pe traseul Bîrseşti - 9 Mai. Femeia a sesizat pe Facebook problemele pe care le-a întâmplinat. Aceasta a transmis că mai avea puţin şi scotea umbrela în autobuz: „Acestea sunt imagini din autobuzul care circula pe ruta Târgu Jiu-Bârseşti, azi, (n.r. - 8 ianuarie 2021) la ora 13. De fapt, ploua în autobuz. (...) Era normal să scoată până acum de pe traseu cutiile alea de carton. Biletul pentru o călătorie cu ele costă tot cât pentru un autobuz modern şi nu e normal să circuli în picioare pe interval, când toate scaunele sunt goale, dar PLOUĂ în interior! Mai era puţin şi deschideam umbrela!“. 
 

Se aşteaptă noile mijloace de transport

Mihai Paraschiv, directorul societăţii de transport în comun Transloc SA, a recunoscut că plouă în unele autobuze din cauza vechimii acestora şi a stării în care se află: „Există situaţii de acest gen în troleibuzele şi autobuzele vechi în care se infiltrează apa prin plafon. De asta încercăm să facem tot ce ne stă în putinţă să aducem maşini noi şi să scoatem autobuzele şi troleibuzele despre care toată lumea ştie că sunt depăşite moral, tehnic şi estetic. Îmi pare rău de neplăcerile cauzate. Facem tot ce putem să le ţinem în viaţă până când vor veni cel noi. Nu am ce să investesc mai mult de atât în vechile autobuze şi troleibuze“
Primele mijloace de transport în comun sunt aşteptate să ajungă la Târgu Jiu spre finalul acestui an. Societatea poloneză Solaris a câştigat licitaţia organizată de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei. 11 troleibuze moderne vor ajunge la Târgu Jiu. 
 
 
Conducerea societăţii Transloc vrea să achiziţioneze, între timp, zece autobuze, pentru că circulaţia pe cabluri va fi oprită o perioadă ca urmare a începerii lucrărilor de modernizare a transportului de călători. „Am un material trimis către Consioliul Local ca să ne permită să cumpărăm noi 10 autobuze second hand. Suma se ridică la 10.000 de euro bucata. Societatea ar putea să le achiziţioneze din fonduri proprii, fără bani de la bugetul local“, a precizat Mihai Paraschiv. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările