Plantele care purifică aerul: „arma secretă“ care elimină substanţele emanate de produsele chimice de curăţat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aloe Vera purifică aerul din încăperea în care se află
Aloe Vera purifică aerul din încăperea în care se află

O serie de plante de interior pot să contribuie la păstrarea unui aer curat în încăperea în care se află. O serie de toxine care poluează aerul din interiorul locuinţelor pot fi astfel îndepărtate cu ajutorul plantelor.

Aloe Vera este o plantă foarte uşor de întreţinut şi cu beneficii multiple. Aloe Vera filtrează aerul din casă de benzen şi formaldehide, substanţe emanate de produsele chimice de curăţat sau vopseluri. Locul ideal unde ar putea fi pusă este geamul luminal de la fereastră. 

Aloe Vera se foloseşte şi în scopuri terapeutice. Atât seva, cât şi gelul frunzelor, au proprietăţi binefăcătoare pentru om. Frunzele se culeg abia când planta împlineşte 2-3 ani, iar seva se scurge când se taie frunza. Aloe conţine un complex de substanţe benefice, printre care aloina şi gelul de aloe. Aloina este un lichid galben-lăptos, situat imediat sub coaja frunzei şi care este folosit de mii de ani ca laxativ, sub formă de prafuri sau ca atare. Gelul de aloe are proprietăţi antiinflamatorii, detoxifiante şi de stimulare a colagenului, fiind ideal în tratamentele cosmetice de întreţinere a pielii.

Gerbera elimină din aer tricoloretilena

Gerbera este o floare strălucitoare care elimină din aer substanţe precum tricoloretilena, găsită în produsele de curăţat, sau benzenul din cerneluri si vopseluri. Gerbera poate fi pusă chiar lângă maşin a de spălat, locul unde se găseşte din ambundenţă substanţele amintite sau chiar în baie, umiditatea fiind un mediu propice pentru dezvoltarea plantei.

gerbera

De asemenea, gerbera este o planta care filtreaza chimicalele aflate în produsele de curăţat, în hârtia igienică, ţerveţele igienice. 

Crizantema şi calităţile ei necunoscute 

Crizantema ajuta la filtrarea aerului de interior de substanţele emanate de vopseluri, produsele din plastic, lipici sau detergenţi. Trebuie aşezată cât mai aproape de lumina soarelui.

plante

Este una dintre ultimele flori mari, care infloresc înainte de venirea iernii. Numele ei provine din chrysos, care în greacă înseamna aur, şi anthemon, care în greacă inseamnă floare.

Consumat regulat, ceaiul de crizantemă ajută plămânii, ficatul şi rinichii să funcţioneze mai bine, detoxifică organismul, menţine calciul în organism, reduce colesterolul, reglează temperatura sângelui şi are efecte în bolile de ochi. Vara, ceaiul este delicios şi răcoros. Crizantema e folosită în cosmetică, în medicină şi chiar în domeniul culinar. Are efecte benefice în tratarea unor afecţiuni şi tulburări ale sistemului nervos, ale sistemului cardio-vascular, scade tensiunea arterială, reglează metabolismul, ajută în boala Parkinson, combate unele boli articulare

Dracaena cu margini roşii

Dracaena cu margini roşii poate creşte foarte înaltă, chiar până la tavan. Planta curătă aerul din casă de xilen, tricloretilenă sau formaldehide. Un arbust de ficus plângător în camera de zi va filtra poluanţii care însoţesc covoarele şi mobilierul, cum ar fi formaldehida, benzenul şi tricloretilena. Arbustul nu are nevoie de o atenţie deosebită, trebuie doar aşezat în lumina directă a razelor soarelui şi udat cu regularitate, de două ori pe săptămână.

Azaleea, floarea care absoarbe mirosurile 

Azaleea combate formaldehida din surse precum placajul sau spuma izolatoare. Chiar dacă nu are miros, planta purifică aerul din jurul ei. S-a dovedit că, aşezată în bucătărie, azaleea absoarbe foarte bine mirosurile şi substanţele toxice degajate de detergenţi şi de produsele folosite pentru curăţarea grăsimilor. Totuşi, azaleea poate avea efecte nocive în cazul copiilor care nu sunt supravegheaţi de părinţi şi, atraşi de frumuseţea acestor flori, sunt tentaţi să „guste" o petală din inflorescenţa plantei. S-a constatat că această curiozitate are urmări neplăcute, deoarece creează probleme digestive, pentru că florile conţin toxine care provoacă iritaţii ale gâtului şi greaţă. În astfel de situaţii, administrarea de carbon activ la recomandarea medicului s-a dovedit eficientă.

Filodendronul, planta cu frunze otrăvitoare care elimină compuşii chimici volatili

Filodendron cu frunze în forma de inimă este o plantă agăţătoare, care este şi benefică, dar şi nocivă. Este ideală pentru birouri, pentru că filtrează compuşii chimici volatili, precum formaldehide. În acelaşi timp este periculoasă pentri animalele de companie sau copii, întrucât frunzele sunt otrăvitoare. Filodendronul are frunze de culoare verde închis, de dimensiuni cuprinse între trei şi până la cinci centimetri în forma de inimă. Poate tolera orice în afara de temperaturile reci. 

Crinul păcii aduce un aer curat 

Crinul păcii este o plantă care are nevoie de umbră. Trebuie să fie udată săptămânal. Crinul păcii curăţă aerul de compuşi chimici volatili, formaldehide, benzen, tricoloretilena, dar şi de toluen şi xilen.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite