Plan roşu de intervenţie în Gorj în urma unui accident rutier în care sunt implicate nouă persoane

Plan roşu de intervenţie în Gorj în urma unui accident rutier în care sunt implicate nouă persoane

Plan roşu de intervenţie în Gorj în urma unui accident rutier în care sunt implicate nouă persoane. FOTO: Arhivă

Un grav accident de circulaţie s-a produs luni dimineaţă în Gorj, fiind activat planul roşu de intervenţie. Accidentul, în care sunt implicate 3 autovehicule, s-a produs în localitatea Teleşti.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE ORA 10.20 Unsprezece persoane au fost transportate la spital în urma accidentului din judeţul Gorj în care au fost implicate trei maşini. Trei dintre victime sunt în stare mai gravă, iar două au suferit atac de panică. Accidentul s-a produs după ce şoferul unui autoturism nu a acordat prioritate.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj, accidentul rutier a avut loc luni dimineaţa, după ce un bărbat în vârstă de 42 de ani din Târgu Jiu, care conducea un autoturism Dacia Dokker, a ieşit de pe un drum comunal în DN 67, în localitatea Teleşti fără să acorde prioritate. Astfel, el a lovit două autoturisme care circulau regulamentar pe drumul principal. 

În urma impactului nouă persoane aflate în cele trei autoturisme au fost rănite, iar doi pietoni, care au fost martori la evenimentul rutier au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce au suferit un atac de panică.

Şoferului în vârstă de 42 de ani i-a fost suspendat permisul de conducere. Poliţiştii au deschis dosar penal pentru comiterea infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Conform reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Gorj, în urma accidentului o persoană a fost încarcerată, fiind nevoie de intervenţia pompierilor pentru scoaterea sa din autoturism. De asemenea, alte două persoane au fost grav rănite, şase au suferit leziuni minore, iar două au avut un atac de panică. Cele unsprezece persoane au fost transportate la Unitatea de Primite Urgenţe Târgu Jiu.

În urma acestui accident autorităţile au activat planul roşu de intevenţie, la locul solicitării deplasându-se două autospeciale pentru descarcerare, două echipaje SMURD, o autospecială de transport victime multiple din cadrul ISU Gorj şi cinci ambulanţe de la Serviciul Judeţean.

STIREA INITIALA

Din primele informaţii rezultă că în ce le trei vehicule se aflau 9 persoane, una fiind încarcerată.
 
A fost activat Planul Roşu de Intervenţie şi au fost alertate serviciul de descarcerare, 6 echipaje SMURD şi SAJ, o ambulanţă pentru victime multiple şi o autospecială de stingere.
 

citeste totul despre: