Piramida misterioasă ridicată în Argeş de comunişti. Experiment unic: filtrarea apei prin intermediul nufărului egiptean

Piramida misterioasă ridicată în Argeş de comunişti. Experiment unic: filtrarea apei prin intermediul nufărului egiptean

Altădată, o mândrie a cercetării româneşti, piramida este acum o construcţie în stare avansată de degradare                       FOTO Cristian Cocea

O construcţie bizară se ridică la marginea municipiului Piteşti. Are forma unei piramide, dar este foarte şubredă. Este realizată din sticlă şi oţel, care a ruginit.

Ştiri pe aceeaşi temă

Se ajunge cu mare dificultate la această construcţie stranie, situată în apropierea malului râului Argeş. „Este o piramidă de metal şi sticlă. O copie fidelă a Marii Piramide a lui Keops, la scara 1 pe 10. A fost ridicată în anii '80 ai secolului trecut. Şi are o poveste incredibilă. O poveste despre mintea umană care provoacă necunoscutul, despre minuni ştiinţifice şi fenomene la limita cunoaşterii“, spune Cristian Cocea, în volumul „Ghidul României misterioase“.
                                                                              

Ce rol avea construcţia 

Construcţia fost ridicată în perioada în care puterea comunistă impusese un regim de austeritate şi căuta diverse mijloace prin care se puteau face economii.
„Marioara Godeanu, şefa unui colectiv de cercetare la Institutul Central de biologie, primeşte aprobarea începerii unui experiment de avangardă la Piteşti. Este vorba de construcţia unei staţii de epurare biologic, pentru ape reziduale, care folosea drept nufărul egiptean, o plantă care putea fixa sedimentele. Biomasa rezultată urma să îngraşă pământurile de la Albota. Ridicată de pompe puternice, apa ajungea în rezervoare plasate în partea superioară a construcţiei, de unde, printr-un labirint de canale cu verdeaţă, curgea, lent, purificându-se“, scrie Cristian Cocea, în "Ghidul României misterioase". 

Marioara Godeanu, pasionată de piramdide

Construcţia a fost realizată sub formă de piramidă pentru că Marioara Godeanu era pasionată de piramide. Ştia de toate descoperirile şi cercetările din domeniu, că somnul într-un pat sub care se află piramide în miniatură este mai profund şi mai liniştit, că alimentele se păstrează mai bine sub o piramidă din sticlă şi că plantele bolnave se vindecau mai repede într-o piramidă. Toate aceste descoperiri au determinat-o pe Marioara Godeanu să realizeze laboratorul într-o piramidă. 

Efectele miraculoase ale piramidei

Cercetările s-au desfăşurat cu intensitate în laboratorul din piramidă şi rezultatele erau promiţătoare. Mai mult decât atât, cercetările avansaseră pe linia farmaceutică. Plantele creşteau miraculos, iar cei care lucrau în interiorul piramidei se simţeau foarte bine. Legenda spune că unii paznici bolnavi s-au vindecat în mod miraculos, iar unele femei care nu puteau avea copii au rămas însăcrcinate. 
 
Piramida de la Prundu nu a mai fost folosită după Revoluţie, pentru că, treptat, finanţea a fost restrasă. Cercetărorii au găsit alte zone de activitate

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările