Peste 40 de unităţi de învăţământ din Gorj nu au autorizaţie sanitară de funcţionare: şcoli fără grupuri sanitare şi fără gard. Două unităţi se află în Tg. Jiu

Peste 40 de unităţi de învăţământ din Gorj nu au autorizaţie sanitară de funcţionare: şcoli fără grupuri sanitare şi fără gard. Două unităţi se află în Tg. Jiu

Internatul Liceului Auto din Târgu Jiu nu este autorizat sanitar

Mii de elevi din judeţul Gorj învaţă în unităţi şcolare fără autorizaţie sanitară de funcţionare. Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj, 52 de unităţi de învăţământ nu aveau autorizaţie sanitară, dar nouă dintre acestea au reuşit să intre în legalitate pe ultima sută de metri.

Internatul Colegiul Tehnic „Traian Vuia“ nu are autorizaţie sanitară de funcţionare, cu toate că reprezentanţii Primăriei Târgu Jiu susţineau că nu există unităţi care să funcţioneze fără autorizaţie sanitară. De asemenea, Grădiniţa cu program normal „Ecaterina Tedoroiu“ din Târgu Jiu nu deţine autorizaţie de funcţionare. Motivele pentru care nu au fost emise autorizaţii sunt: neracordarea la reţeaua de alimentare cu apă, inexistenţa grupurilor sanitare în interiorul şcolii şi intarea comună la grădiniţă şi şcoală. 
 

Fundaţia liceului din Roşia de Amaradia, în pericol 

 
Comisia mixtă formată din reprezentanţi ai mai multor instituţii pentru verificarea stadiului pregătirii şcolilor a constatat probleme grave la liceul din Roşia de Amaradia, care are nevoie de lucrari de consolidare a fundaţiei. De asemenea, la Şcoala gimnazială din Ioneşti se impune construirea unui grup sanitar în interiorul unităţii. Mai multe şcoli nu sunt împrejmuite. Şcoala generală din comuna Cruşeţ nu are combustibil pentru sezonul rece, o problemă asemănătoare fiind şi la Peştişani. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: