UPDATE Percheziţii la universitatea la care predă fostul prefect de Gorj, Liviu Andrei. Ce spune acesta

UPDATE Percheziţii la universitatea la care predă fostul prefect de Gorj, Liviu Andrei. Ce spune acesta

Poliţiştii au descins la Universitatea „Vasile Goldiş“

Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie efectuează 106 percheziţii la cadre didactice şi studenţi din cadrul Universităţilor „Vasile Goldiş“, unde predă şi Liviu Andrei, fostul prefect al judeţului Gorj, şi Aurel Vlaicu, din Arad.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
UPDATE
Liviu andrei susţine că nu are nico implicare în ancheta care se derulează: „Sunt în activităţile specifice de admitere. Nu am nicio legătură cu ancheta care se derulează. Facultatea la care activez nu este implicată“.
 
 
Oamenii legii acuză că mai multe cadre didactice din cadrul unor instituţii de învăţământ superior desfăşoară activităţi ilegale constând în pretinderea şi primirea unor foloase necuvenite (bani şi bunuri materiale) cu ocazia organizării şi susţinerii de către studenţi a examenelor la diferite discipline (susţinute chiar în afara perioadei de examinare) şi/sau cu ocazia susţinerii examenelor de licenţă. 
Conform procurorilor, unii studenţi străini, înscrişi la grupe ce urmează cursurile în limba română, nu cunosc sau nu înţeleg limba română şi totuşi sunt promovaţi, în schimbul unor sume de bani, la toate examenele anuale.
„În respectivele instituţii de învăţământ superior s-au constituit reţele infracţionale din care făceau parte cadre didactice, secretare şi alte categorii de personal nedidactic, precum şi foşti absolvenţi, cu rolul de a intermedia traseul banilor de la student la profesor/informaticieni contra unor comisioane, în vederea promovării frauduloase a studenţilor. Totodată, în acest mecanism, studenţi care au dat bani profesorilor pentru promovarea unor examene, în special cei care cunosc limba română, devin la rândul lor intermediari pentru alţi colegi“,
se arată într-un comunicat de presă.
 
O modalitate de a intra în posesia banilor ce sunt oferiţi în schimbul promovării examenelor este aceea de a-i lăsa la unele puncte de schimb valutar ai căror administratori sunt în relaţii de prietenie cu cadrele didactice.                       
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: