Patru gospodării din Bolboşi au fost inundate, iar comunele Alimpeşti, Cătunele şi Slivileşti sunt afectate de alunecări de teren

Patru gospodării din Bolboşi au fost inundate, iar comunele Alimpeşti, Cătunele şi Slivileşti sunt afectate de alunecări de teren

Mai multe drumuri au fost inundate şi afectate de alunecări de teren

În urma preciptaţiilor abundente din ultima perioadă, patru gospodării din comuna Bolboşi au fost inundate, iar în localitatea Alimpeşti au fost înregistrate mai multe alunecări de teren.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cea mai gravă situaţie s-a înregistrat în comuna Bolboşi. În satul Ohaba au fost inundate patru gospodării, două hectare de grădini cu legume şi patru solarii, aproximativ 12 ha de teren agricol ca urmare a revărsării pârâul Jilţu Mic. S-a intervenit la faţa locului de către Comitetul Locali pentru Situaţii de Uregenţă Bolboşi cu două rabe, două buldoexcavatoare, 60 de voluntari şi lucrători de la Sistemul de Gospodărire a Apelor Gorj pentru relizarea apărării de mal prin supraînălţare cu 800 de saci cu nisip. De asemenea, pompierii au intervenit cu un maistru militar şi şapte subofiţeri. 
 
Alunecări de teren 
 
O situaţie deosebită se înregistrează şi în comuna comuna Slivileşti, unde un drum comunal din satul Miculeşti s-a surpat pe o lungime de şapte metri. În comuna Alimpeşti, un drum comunal Alimpeşti - Corşor este în pericol după ce s-a înregistrat o alunecare de teren pe o porţiune de 70 metri, iar un alt drum a fost afectat pe o lungime de 850 metri. Alunecări de teren pe mai multe drumuri săteşti s-au înregistrat în comunele Cătunele şi Berleşti. 
În total, ploile au afectat 14 comune, un oraş, cinci gospodării, care au fost inundate, 280 ha teren agricol, opt stâlpi de telecomunicaţii, 6,3 km de drum comunal, 1,8 km drum judeţean, trei poduri două podeţe.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: