Partid aflat la putere cu datorii la plata chiriei pentru sediul pe care îl ocupă. Organizaţiile politice din Gorj au datorii de zeci de mii de lei

Partid aflat la putere cu datorii la plata chiriei pentru sediul pe care îl ocupă. Organizaţiile politice din Gorj au datorii de zeci de mii de lei

ALDE Gorj are datorii la plata chiriei pentru sediul pe care îl ocupă

Mai multe organizaţii politice din judeţul Gorj au acumulat datorii de zeci de mii de lei la plata chiriei pentru sediile pe care le ocupă. Mai mult decât atât, pe lista datornicilor se află şi un partid aflat la putere.

Ştiri pe aceeaşi temă

Spaţiile în care partidele politice îşi desfăşoară activitatea sunt administrate de către societatea Consiliului Locall, „Edilitara Public“ S.A. Organizaţiile politice achită chirii modice pentru sediile pe care le ocupă. Chiar şi aşa, mai multe partide nu şi-au mai achitat chiria de ani de zile. 
 
PNŢCD şi PRM sunt partidele cu cele mai mari datorii către societatea Consiliului Local Târgu Jiu. 
Partidul Naţional Ţărănesc Creştin Democrat are de achitat aproape 360 milioane lei vechi. Pentru recuperarea banilor, Edilitara a acţionat în judecată PNŢCD Gorj. „Procesul a fost câştigat, iar PNŢCD a fost obligată să achite sumele restante“, a menţionat Ana Maria Mereanzu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu Jiu. 
 
În schimb, Matei Catrinoiu, preşedintele PNŢCD Gorj, susţine că procesul nu s-a încheiat:
„Ne judecăm. Nu s-a terminat procesul. În loc să-i sunaţi pe şacalii mari, îi sunaţi pe cei care muncesc“. 

PRM Gorj are datorii de peste 8.700 de lei


PRM are de achitat datorii de peste 8.700 lei noi. Şi în acest caz, Edilitara a dat în judecată organizaţia politică pentru recuperarea restanţelor. „Nu ştiu nimic despre proces. Avem contract până în anul 2019 şi până atunci ne-am propus să achităm suma restantă. Suntem un partid mic, cu 14 consilieri. Este organizaţia cu cel mai mare număr de consilieri din ţară. cu toate acestea, suntem un partid sărac. Datoriile sunt mai vechi şi eu am preluat partidul cu aceste restanţe“, a spus Daniel Mutafelea, preşedintele PRM Gorj. 
 

ALDE, pe lista partidelor cu datorii

 
Pe lista datornicilor se mai află chiar şi un partid aflat la putere, ALDE, cu o restanţă de aproape 700 de lei, cu toate că organizaţia are membri în poziţii de conducere.
De asemenea, Partidul Socialist Român figurează cu o datorie de peste 870 de lei, iar Partida Romilor are restanţe de 384 de lei. 
 
 
citeste totul despre: