Târgu-Jiu: Negru a explicat de ce a plecat de la Rapid

Târgu-Jiu:  Negru a explicat de ce a plecat de la Rapid

Mijlocaşul Vali Negru a renunţat la Rapid după ce s-a antrenat toată vara sub comanda lui Viorel Hizo, după ce giuleştenii au au mai respectat promisiunile făcute iniţial în ceea ce priveşte contractul. În aceste condiţii, prima echipă la care a dorit să vină a fost şi prima care l-a căutat, Pandurii Târgu Jiu.

Târgu-Jiu: Condescu vrea să-l schimbe pe Sandu cu Hagi

Târgu-Jiu: Condescu vrea să-l schimbe pe Sandu cu Hagi

Preşedintele pandurilor a început  lupta pentru schimbarea lui Mircea Sandu din fruntea FRF apreciind că un bun înlocuitor pentru acesta ar fi Gheorghe Hagi. Marin Condescu a precizat că se aştepta ca şeful FRF să se schimbe după ultimele alegeri la care l-a susţinut dar a fost dezamăgit de atitudinea actuală a acestuia.

Târgu-Jiu: Guvernul a acreditat astăzi „Spiru Haret“

Târgu-Jiu: Guvernul a acreditat astăzi „Spiru Haret“

Universitatea „Spiru Haret“ este inclusă, începând de astăzi, în lista instituţiilor de învăţământ superior particular acreditate. Decizia a fost luată astăzi de Guvern. Dorin Taşcău, directorul Spiru Haret de la Târgu-Jiu spune că este mulţumit că în sfârşit s-a făcut dreptate dar scandalul a adus daune puternice instituţiei.

Asta-i culmea! Acuzaţiile lui Dragnea şi ale Jandarmeriei ating vârful ridicolului. Ca să se spele, cât de cât, de acuzaţia de a-şi fi maltratat proprii cetăţeni, Dragnea inventează tot felul de scenarii, care de care mai incredibile. Cine îl mai crede? N-am auzit de la Dragnea un cuvânt de compasiune, de regret, de scuze adresate zecilor de mii de cetăţeni paşnici gazaţi de Jandarmerie  în 10 august.

acum 2 luni · comentarii (33)

Momente tensionate în plenul Parlamentului European în timpul dezbaterii dedicate situaţiei din Ungaria. Deputaţii europeni au discutat la Strasbourg raportul Sargentini privind respectarea statului de drept, a drepturilor şi libertăţilor fundamentale în Ungaria sub guvernarea lui Viktor Orban.

acum 2 luni · comentarii (31)

Afacerea Giuliani ar fi trebuit să moară din momentul în care fostul primar al New York-ului, Rudolph Giuliani, a recunoscut că a primit bani de la nişte infractori ca să trimită o cerere de amnistie preşedintelui României, iar această acţiune nu a avut nicio legătură cu preşedintele Trump sau cu administraţia americană. Şi totuşi, afacerea refuză să moară, pe ambele maluri ale Atlanticului.

acum 2 luni · comentarii (68)

Votul de azi din Parlamentul European, cel prin care se cere Consiliului să activeze art. 7 din Tratat în cazul Ungariei, era aşteptat, era socotit drept larg consensual şi, în consecinţă, nu este deloc o surpriză. Şi atunci de ce a stârnit şi stârneşte încă atâtea pasiuni şi controverse, poate nu foarte vizibile, dar extrem de sensibile în spatele scenelor politice, acolo unde se fac marile jocuri?

acum 2 luni · comentarii (24)

La ultima conferinţa EUROFI (organizaţie ce reuneşte crema industriei financiare din Europa), la Viena (5-7 sept, a.c), s-a discutat mult despre eventualitatea unui „hard Brexit“, a unei ieşiri „dure“ a Regatului Unit (UK) din UE. Un asemenea deznodământ ar produce perturbaţii serioase în relaţiile financiare dintre Uniune şi UK, cu reverberaţii în spaţiul global.

acum 2 luni · comentarii (1)

Totul se joacă în zilele şi lunile ce urmează: libertatea, democraţia, apartenenţa noastră la modelul şi valorile occidentale. A devenit limpede că actuala formulă de guvernare distruge în fiecare zi o muncă de aproape trei decenii care a însemnat (re)întoarcerea României la Occident. Ei trebuie opriţi cât mai urgent şi cu orice preţ, înainte ca România să piardă totul. Singura soluţie este o dreaptă unită - acum.

acum 2 luni · comentarii (20)

Aproape că aş fi înţeles gestul celor mai bine de 30 de „persoane, unele chiar personalităţi“ (distincţia aceasta de mare rafinament hermeneutic îi aparţine d-lui Alexandru Arşinel, altminteri mare expert în travestiuri şi cumpărare peste rând de organe vitale) de a semna o scrisoare deschisă în favoarea d-nei Gabriela Firea, în cazul în care primarul general al Capitalei s-ar afla în pericol iminent de a-şi pierde funcţia.

acum 2 luni · comentarii (3)

Domnul Tăriceanu e mai prudent. Nu vorbeşte, ca Dragnea, despre „anularea sentinţelor date în baza unor protocoale ilegale“. Ci doar despre revizuirea acestora în cadrul unor procese reparatorii. Vom vedea că nici măcar aceste procese nu sunt posibile, în cadrul legislaţiei româneşti. De aici şi caracterizarea doamnei Gabriela Firea, despre „fanteziile juridice“ cerute de Dragnea.

acum 2 luni · comentarii (17)

În martie, anul acesta, Albert-Laszlo Barabasi, unul dintre cei mai importanţi specialişti din lume în ştiinţa reţelelor, a primit titlul de Doctor Honoris Causa Scientiarum din partea Universităţii de Vest din Timişoara. Prima astfel de distincţie primită de ALB în România. Savantgarde l-a invitat la o discuţie. Şi a acceptat.

acum 2 luni · comentarii (0)

Duminică, ora 19, ora României, se desfăşura pe arena Louis Armstrong a US Open o partidă de tenis care face mai multă onoare tenisului şi sportului în general decât evenimentele centrale ale turneului, prea mult intrate în atenţia presei şi a corporaţiilor. Am în gând finala de simplu fete în scaun cu rotile. Pentru toţi cei ce au avut timpul, instrumentele media şi curiozitatea de a o viziona, sunt convins că a fost o experienţă marcantă.

acum 2 luni · comentarii (1)

E cam greu să pronunţi corect, în Franţa, numele Roxana Mărăcineanu. Când avea 9 ani, fetiţa cu nume românesc nu ştia nici un cuvânt în limba franceză. 34 de ani mai târziu, fosta campioană mondială la înot pentru Franţa, în 1998, a fost numită ministră a Sportului sub preşedinţia lui Emanuel Macron. Un destin european.

acum 2 luni · comentarii (18)

Probabil aşa au simţit şi cei 300 de elevi din Vrancea când profesoara care le preda un seminar, în luna februarie, despre teoria de gen, le-a spus că, de fapt, este bărbat. Aceasta mărturisea că se simte ofensată că i se atribuie un anumit gen, fiecare fiind liber să aleagă dacă ar dori să fie bărbat, femeie, ambele sau niciuna dintre variante…

acum 2 luni · comentarii (18)

Cât de iresponsabili pot fi cei care conduc guvernul, care încearcă, smechereşte, să scape în primul rând ei, apropiaţii lor şi toţi cei care au furat sau vor fura, să persiste în această hotărâre, în condiţiile în care oamenii şi-au dat seama de această mârlanie, ies în stradă în număr tot mai mare, iar Dragnea cu marioneta lui să meargă în continuare în această direcţie?

acum 2 ani · comentarii (1)