Târgu-Jiu: Criză şi pentru pescarii gorjeni

Târgu-Jiu: Criză şi pentru pescarii gorjeni

După o săptămână în care bugetarii gorjeni au vorbit doar de criză şi de tăierea sporurilor salariale, a venit în weekend rândul pescarilor să se plângă de criză de peşte. Zeci de pescari, majoritatea pensionari, s-au aşezat pe malul Jiului pentru a-şi încerca firul întins dar fără rezultat.

Târgu-Jiu: Avalanşă de şomeri în Gorj

Târgu-Jiu:   Avalanşă de şomeri în Gorj

Criza financiară continuă să-şi pună amprenta asupra judeţului Gorj. La sfârşitul lunii august s-a înregistrat o rată a şomajului de 9,4 la sută corespunzătoare unui număr de aproape 14 mii de şomeri. Între timp, societăţile din Gorj se întrec în concedieri, recordul fiind atins în luna septembrie de SNLO şi Complexul Energetic Rovinari, care vor disponibiliza până la sfârşitul acestei luni 700 de angajaţi.

Târgu-Jiu: Cercetaţi pentru omor

Târgu-Jiu: Cercetaţi pentru omor

Doi tineri din comuna Bâlteni sunt cercetaţi de oamenii legii pentru comiterea infracţiunii de omor. Din primele verificări reiese că cei doi şi-ar fi omârat propriul vecin pentru a-i lua banii de concediu. Cadavrul bărbatului în vârstă de 42 de ani a fost găsit într-un bazin cu apă, din apropierea casei. Acesta disparuse de la domiciliu de la sfârşitul lunii august. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, cei doi tineri riscă să-şi p

Târgu-Jiu: Fundaţia sediului AJF va fi demolată

Târgu-Jiu: Fundaţia sediului AJF va fi demolată

Noul sediu al Asociaţiei Judeţene de Fotbal ar putea fi ridicat până la finele acestui an pe noul amplasament pus la dispoziţie de Consliul Local. Acesta este situat la intrarea în Complexul Sportiv Municipal, poarta din spatele Sălii Sporturilor. Până atunci fundaţia ridicată lângă terenul de antrenament al echipei Pandurii va fi demolată.

Târgu-Jiu: Situaţie alarmantă în Gorj

Târgu-Jiu: Situaţie alarmantă în Gorj

Comisarii Gărzii de Mediu au descoperit mormane de gunoaie aruncate haotic pe raza judeţului Gorj. Pentru a stopa acest fenomen, s-a pus la dispoziţia gorjenilor un număr de telefon pe care îl pot apela în orice moment pentru a oferi informaţii despre cei care aruncă deşeurile la întâmplare.

Premierul Filip a spus-o în The Guardian. Cu subiect şi predicat. Pentru guvernul de la Chişinău, Unirea cu România este exclusă. Sigur, toţi ştiau asta, chiar şi cei care se prefăceau că nu ştiu. Era o minciună frumoasă, o „ambiguitate constructivă“, cum ar numi-o, pedant, analiştii. Şocul declaraţiilor din publicaţia britanică ale prim-ministrului moldovean vine din altă parte: a încălcat o linie roşie de comunicare.

luna trecuta · comentarii (33)

Uniunea Europeană e socialistă. Occidentul e socialist. America e socialistă. Universităţile şi lumea intelectuală sînt socialiste. Elitele artistice şi cinematografice, pop, civile, de caritate şi umanitare sînt socialiste. Aşa arată lumea şi, în această lume, cine nu e socialist e - prin decret socialist - fascist, rasist, populist sau naţionalist-extremist.

luna trecuta · comentarii (130)

În 1989, dr. Chuck McIlhenny, pastor al primei Biserici Prezbiteriene din San Francisco, a ajutat la respingerea unei legi a parteneriatului civil care, sub ameninţarea cu închisoarea sau cu amenzi grele, ar fi obligat publicul să trateze cuplurile de acelaşi sex ca pe familii. Episodul pe care îl prezint aici îl redau din sursele indicate la finalul relatării.

luna trecuta · comentarii (30)

Sâmbăta viitoare va avea loc un marş motorizat gigantic: cel mai mare organizat vreodată în România. Moldovenii pornesc în marş spre Bucureşti pentru a cere construcţia autostrăzii Târgu Mureş - Iaşi - Ungheni. Dacă problema nu se va trata cu responsabilitate vor avea loc manifestaţii şi de o mai mare amploare şi influenţă.

luna trecuta · comentarii (6)

Preşedintele-plagiator Igor Dodon a mulţumit, recent, trupelor ruse din Transnistria, pentru „contribuţia lor la evitarea vărsării de sânge”. Păstrând proporţiile, a fost ca şi cum preşedintele Hacha al Cehoslovaciei ar fi mulţumit, în 1939, trupelor naziste pentru că „au protejat” ce mai rămăsese din ţara sa şi... au contribuit la evitarea vărsării de sânge.

luna trecuta · comentarii (9)

Am mai spus şi am mai scris. Intrarea în criză, poziţia vulnerabilă sau nu a unei economii nu se vede la o cafea sau la o şuşanea politică. Literatura de specialitate a inovat în ultimii ani mecanisme de avertizare timpurie din ce în ce mai sofisticate.

luna trecuta · comentarii (2)

Preşedintele Franţei a primit, la finalul primului an de mandat, premiul Charlemagne, care recompensează personalităţile angajate în construcţia europeană. Distincţia i-a fost înmânată de laureata din 2008, Angela Merkel. Scena pare un transfer de ştafetă. Noul port-drapel al proiectului european se confruntă, însă, cu provocări care contrastează frapant cu elanul său integraţionist.

luna trecuta · comentarii (9)

Guvernanţii noştri par decişi să se apropie din ce în ce mai mult de euro-scepticii europeni, adică de aşa-numitul „Grup Vişegrad“. Ceea ce era până acum doar o idee care plutea în aer şi, la un moment dat, părea să se stingă deoarece era neurmată de participarea la vreuna dintre deciziile prin care ţările respective ieşeau la luptă împotriva liniilor politice propuse de Bruxelles.

luna trecuta · comentarii (61)

Nu m-aş fi oprit asupra comunicatului de presă al deputatului Laurenţiu Leoreanu, vicepreşedinte PNL, dacă n-aş fi avut şi eu informaţii care conduceau la aceleaşi concluzii. 50% din şcoli nu au suficienţi bani să achite către stat contribuţiile sociale reţinute, atenţie, din salariile brute ale profesorilor! Furt pe faţă! Situaţia îmbracă aspecte penale care trebuie cercetate de către organele în drept.

luna trecuta · comentarii (28)

Klaus Iohannis a renunţat în ultima lună la rolul constituţional atribuit Preşedintelui României de actul fundamental, ignorând articolul 80 (II) care îl îndrituieşte şi obligă să „exercite funcţia de mediere între puterile statului, precum şi între stat şi societate” în niciun caz să atace constant un partid politic şi să interpreteze subiectiv statistici economice.

luna trecuta · comentarii (44)

Miza diplomaţiei mondiale s-a schimbat de ceva ani buni: se vorbeşte despre bani, investiţii profitabile, surse noi şi adesea totalmente neaşteptate care să ofere unui stat puterea de a supravieţui în timpurile foarte ciudate şi pline de tensiuni de toate felurile care se văd deja foarte clar la orizont.

luna trecuta · comentarii (24)

Cât de iresponsabili pot fi cei care conduc guvernul, care încearcă, smechereşte, să scape în primul rând ei, apropiaţii lor şi toţi cei care au furat sau vor fura, să persiste în această hotărâre, în condiţiile în care oamenii şi-au dat seama de această mârlanie, ies în stradă în număr tot mai mare, iar Dragnea cu marioneta lui să meargă în continuare în această direcţie?

acum 1 an · comentarii (1)
Postari Recente