Târgu-Jiu: Fără sporuri în luna septembrie

Târgu-Jiu: Fără sporuri în luna septembrie

La Târgu Jiu unii doar vorbesc de criză în timp ce alţii o resimt din plin. Este cazul angajaţiilor de la Centrul de Transfuzii Sanguine din Târgu Jiu care au primit pentru luna trecută salarii mai mici cu 35 de procente, nu pentru că li s-au micşorat retribuţiile ci pentru că nu li s-au plătit sporurile de periclitate şi de unitate.  Situaţia nu îşi va găsi rezolvarea nici în luna septembrie când se anunţă la fel de gra

Târgu-Jiu: Pandurii au făcut memoriu la TAS

Târgu-Jiu: Pandurii au făcut memoriu la TAS

Pandurii nu renunţă la luptă în cazul Iordache, conducerea clubului înaintând ieri către Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Laussane recursul împotriva hotărârilor luate de comisiile federale în celebrul caz al jucătorului transferat vara aceasta la AEK Atena. Pandurii reclamă că măsura de a da voie jucătorului să pelce la AEK Atena este abuzivă pentru că acesta se afla încă sub contract cu Pandurii.

Târgu-Jiu: Focuri de armă în această dimineaţă în comuna Stoina

Târgu-Jiu: Focuri de armă în această dimineaţă în comuna Stoina

Azi-dimineaţă în jurul orei 04.00 a fost spart magazinul ,,STHIL” din municipiul Târgu-Jiu, ocazie cu care au fost furate 12 motofierăstraie electrice. Poliţiştii au instituit imediat filtre la nivelul judeţelor Gorj, Dolj, Vâlcea, Hunedoara şi Mehedinţi.  În cele din urmă, oamenii legii au tras patru focuri de armă în plan vertical, pentru imobilizarea infractorilor.

Târgu-Jiu: Pandurii, ameninţaţi cu dezafilierea

Târgu-Jiu: Pandurii, ameninţaţi cu dezafilierea

Şeful federaţiei de fotbal crede că Liga I ar putea rămâne cu 23 de echipe din 23 septembrie cu doar 17 echipe pentru că Pandurii Târgu Jiu va fi dezafiliată. Mircea Sandu a declarat ieri că va propune dezafilierea celor de la Pandurii Târgu Jiu. Acesta a precizat că a anunţat clubul Pandurii de mai multe ori în scris că nu au voie să se adresete instanţelor civile pentru a rezolva litigiul cu Ilie Iordache.

Târgu-Jiu: A fost găsit mort în propria locuinţă

Târgu-Jiu: A fost găsit mort în propria locuinţă

  Un pensionar în vârstă de 54 de ani din comuna Turcineşti a fost găsit mort aseară în locuinţa sa. Unul dintre vecini a apelat numărul de urgenţă 112 şi le-a cerut sprijinul poliţiştilor gorjeni. Până în prezent nu a fost stabilită cauza exactă a decesului însă cunoscuţii bătrânului spun că acesta consuma frecvent băuturi alcoolice.

Premierul Filip a spus-o în The Guardian. Cu subiect şi predicat. Pentru guvernul de la Chişinău, Unirea cu România este exclusă. Sigur, toţi ştiau asta, chiar şi cei care se prefăceau că nu ştiu. Era o minciună frumoasă, o „ambiguitate constructivă“, cum ar numi-o, pedant, analiştii. Şocul declaraţiilor din publicaţia britanică ale prim-ministrului moldovean vine din altă parte: a încălcat o linie roşie de comunicare.

luna trecuta · comentarii (33)

Uniunea Europeană e socialistă. Occidentul e socialist. America e socialistă. Universităţile şi lumea intelectuală sînt socialiste. Elitele artistice şi cinematografice, pop, civile, de caritate şi umanitare sînt socialiste. Aşa arată lumea şi, în această lume, cine nu e socialist e - prin decret socialist - fascist, rasist, populist sau naţionalist-extremist.

luna trecuta · comentarii (130)

În 1989, dr. Chuck McIlhenny, pastor al primei Biserici Prezbiteriene din San Francisco, a ajutat la respingerea unei legi a parteneriatului civil care, sub ameninţarea cu închisoarea sau cu amenzi grele, ar fi obligat publicul să trateze cuplurile de acelaşi sex ca pe familii. Episodul pe care îl prezint aici îl redau din sursele indicate la finalul relatării.

luna trecuta · comentarii (30)

Sâmbăta viitoare va avea loc un marş motorizat gigantic: cel mai mare organizat vreodată în România. Moldovenii pornesc în marş spre Bucureşti pentru a cere construcţia autostrăzii Târgu Mureş - Iaşi - Ungheni. Dacă problema nu se va trata cu responsabilitate vor avea loc manifestaţii şi de o mai mare amploare şi influenţă.

luna trecuta · comentarii (6)

Preşedintele-plagiator Igor Dodon a mulţumit, recent, trupelor ruse din Transnistria, pentru „contribuţia lor la evitarea vărsării de sânge”. Păstrând proporţiile, a fost ca şi cum preşedintele Hacha al Cehoslovaciei ar fi mulţumit, în 1939, trupelor naziste pentru că „au protejat” ce mai rămăsese din ţara sa şi... au contribuit la evitarea vărsării de sânge.

luna trecuta · comentarii (9)

Am mai spus şi am mai scris. Intrarea în criză, poziţia vulnerabilă sau nu a unei economii nu se vede la o cafea sau la o şuşanea politică. Literatura de specialitate a inovat în ultimii ani mecanisme de avertizare timpurie din ce în ce mai sofisticate.

luna trecuta · comentarii (2)

Preşedintele Franţei a primit, la finalul primului an de mandat, premiul Charlemagne, care recompensează personalităţile angajate în construcţia europeană. Distincţia i-a fost înmânată de laureata din 2008, Angela Merkel. Scena pare un transfer de ştafetă. Noul port-drapel al proiectului european se confruntă, însă, cu provocări care contrastează frapant cu elanul său integraţionist.

luna trecuta · comentarii (9)

Guvernanţii noştri par decişi să se apropie din ce în ce mai mult de euro-scepticii europeni, adică de aşa-numitul „Grup Vişegrad“. Ceea ce era până acum doar o idee care plutea în aer şi, la un moment dat, părea să se stingă deoarece era neurmată de participarea la vreuna dintre deciziile prin care ţările respective ieşeau la luptă împotriva liniilor politice propuse de Bruxelles.

luna trecuta · comentarii (61)

Nu m-aş fi oprit asupra comunicatului de presă al deputatului Laurenţiu Leoreanu, vicepreşedinte PNL, dacă n-aş fi avut şi eu informaţii care conduceau la aceleaşi concluzii. 50% din şcoli nu au suficienţi bani să achite către stat contribuţiile sociale reţinute, atenţie, din salariile brute ale profesorilor! Furt pe faţă! Situaţia îmbracă aspecte penale care trebuie cercetate de către organele în drept.

luna trecuta · comentarii (28)

Klaus Iohannis a renunţat în ultima lună la rolul constituţional atribuit Preşedintelui României de actul fundamental, ignorând articolul 80 (II) care îl îndrituieşte şi obligă să „exercite funcţia de mediere între puterile statului, precum şi între stat şi societate” în niciun caz să atace constant un partid politic şi să interpreteze subiectiv statistici economice.

luna trecuta · comentarii (44)

Miza diplomaţiei mondiale s-a schimbat de ceva ani buni: se vorbeşte despre bani, investiţii profitabile, surse noi şi adesea totalmente neaşteptate care să ofere unui stat puterea de a supravieţui în timpurile foarte ciudate şi pline de tensiuni de toate felurile care se văd deja foarte clar la orizont.

luna trecuta · comentarii (24)

Cât de iresponsabili pot fi cei care conduc guvernul, care încearcă, smechereşte, să scape în primul rând ei, apropiaţii lor şi toţi cei care au furat sau vor fura, să persiste în această hotărâre, în condiţiile în care oamenii şi-au dat seama de această mârlanie, ies în stradă în număr tot mai mare, iar Dragnea cu marioneta lui să meargă în continuare în această direcţie?

acum 1 an · comentarii (1)
Postari Recente