Târgu-Jiu: Hoţii de maşini, în atenţia poliţiştilor

Târgu-Jiu: Hoţii de maşini, în atenţia poliţiştilor

A patra zi din „Săptămâna Prevenirii Criminalităţii” a fost marcată în Târgul Auto şi în pieţele din municiupiul Târgu-Jiu. Poliţiştii le-au oferit trecătorilor pliante cu sfaturi pentru siguranţa maşinilor pe care le conduc. Vestea bună este că numărul furturilor de şi din autototurisme a scăzut în primele opt luni ale acestui an cu 38 de procente faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Târgu-Jiu: Marin Condescu vrea să înfiinţeze o nouă federaţie

Târgu-Jiu: Marin Condescu vrea să înfiinţeze o nouă federaţie

Preşedintele pandurilor a explicat azi că va chema abonaţii clubului la stadion la ora la care era programat meciul de dumincă dacă LPF nu va programa echipa la acest joc, pentru a le prezenta situaţia echipei. Marin Condescu a precizat că va organiza şi o întâlnire cu conducătorii echipelor finanţate de companiile din minerit şi energie pentru a discuta despre retragerea din campionat a acestora.

Târgu-Jiu: Condescu: „Cum poţi să furi un milion de euro!”

Târgu-Jiu: Condescu: „Cum poţi să furi un milion de euro!”

Preşedintele Marin Condescu a prezentat azi, în cadrul conferinţei de presă de la Marriott, modul în care se încearcă furtul unui milion de euro în cazul litigiului pe care Pandurii îl au cu clubul Dinamo. Pandurii au pierdut acest lititgiu, pe care iniţial îl câştigaseră la FRF, acesta fiind rejudecat de comisiile de la LPF, despre care cei de la Pandurii spun că funcţionează ilegal.

Târgu-Jiu: Enegia a părăsit Cupa României

Târgu-Jiu: Enegia a părăsit Cupa României

Baschetbaliştii de la Energia Rovinari a părăsit Cupa României după ce au pierdut şi meciul retur cu U Mobitelco Cluj.  Gorjenii pierduseră în turul de la Cluj la o diferenţă de 11 puncte şi sperau să poată învinge la Târgu Jiu la o diferenţă mai mare pentru a se califica.

Târgu-Jiu: Accident mortal la Târgu-Cărbuneşti

Târgu-Jiu:  Accident mortal la Târgu-Cărbuneşti

Un tânăr în vârstă de 20 de ani, din Târgu-Cărbuneşti  nu a adaptat viteza la condiţiile de drum şi s-a răsturnat cu maşina pe DJ 661. În urma impactului, un minor în vârsta de 16 ani, din aceeaşi localitate,  a decedat pe loc. Şoferul şi pasagerul din dreapta se află în stare gravă la spital.

Premierul Filip a spus-o în The Guardian. Cu subiect şi predicat. Pentru guvernul de la Chişinău, Unirea cu România este exclusă. Sigur, toţi ştiau asta, chiar şi cei care se prefăceau că nu ştiu. Era o minciună frumoasă, o „ambiguitate constructivă“, cum ar numi-o, pedant, analiştii. Şocul declaraţiilor din publicaţia britanică ale prim-ministrului moldovean vine din altă parte: a încălcat o linie roşie de comunicare.

luna trecuta · comentarii (33)

Uniunea Europeană e socialistă. Occidentul e socialist. America e socialistă. Universităţile şi lumea intelectuală sînt socialiste. Elitele artistice şi cinematografice, pop, civile, de caritate şi umanitare sînt socialiste. Aşa arată lumea şi, în această lume, cine nu e socialist e - prin decret socialist - fascist, rasist, populist sau naţionalist-extremist.

luna trecuta · comentarii (130)

În 1989, dr. Chuck McIlhenny, pastor al primei Biserici Prezbiteriene din San Francisco, a ajutat la respingerea unei legi a parteneriatului civil care, sub ameninţarea cu închisoarea sau cu amenzi grele, ar fi obligat publicul să trateze cuplurile de acelaşi sex ca pe familii. Episodul pe care îl prezint aici îl redau din sursele indicate la finalul relatării.

luna trecuta · comentarii (30)

Sâmbăta viitoare va avea loc un marş motorizat gigantic: cel mai mare organizat vreodată în România. Moldovenii pornesc în marş spre Bucureşti pentru a cere construcţia autostrăzii Târgu Mureş - Iaşi - Ungheni. Dacă problema nu se va trata cu responsabilitate vor avea loc manifestaţii şi de o mai mare amploare şi influenţă.

luna trecuta · comentarii (6)

Preşedintele-plagiator Igor Dodon a mulţumit, recent, trupelor ruse din Transnistria, pentru „contribuţia lor la evitarea vărsării de sânge”. Păstrând proporţiile, a fost ca şi cum preşedintele Hacha al Cehoslovaciei ar fi mulţumit, în 1939, trupelor naziste pentru că „au protejat” ce mai rămăsese din ţara sa şi... au contribuit la evitarea vărsării de sânge.

luna trecuta · comentarii (9)

Am mai spus şi am mai scris. Intrarea în criză, poziţia vulnerabilă sau nu a unei economii nu se vede la o cafea sau la o şuşanea politică. Literatura de specialitate a inovat în ultimii ani mecanisme de avertizare timpurie din ce în ce mai sofisticate.

luna trecuta · comentarii (2)

Preşedintele Franţei a primit, la finalul primului an de mandat, premiul Charlemagne, care recompensează personalităţile angajate în construcţia europeană. Distincţia i-a fost înmânată de laureata din 2008, Angela Merkel. Scena pare un transfer de ştafetă. Noul port-drapel al proiectului european se confruntă, însă, cu provocări care contrastează frapant cu elanul său integraţionist.

luna trecuta · comentarii (9)

Guvernanţii noştri par decişi să se apropie din ce în ce mai mult de euro-scepticii europeni, adică de aşa-numitul „Grup Vişegrad“. Ceea ce era până acum doar o idee care plutea în aer şi, la un moment dat, părea să se stingă deoarece era neurmată de participarea la vreuna dintre deciziile prin care ţările respective ieşeau la luptă împotriva liniilor politice propuse de Bruxelles.

luna trecuta · comentarii (61)

Nu m-aş fi oprit asupra comunicatului de presă al deputatului Laurenţiu Leoreanu, vicepreşedinte PNL, dacă n-aş fi avut şi eu informaţii care conduceau la aceleaşi concluzii. 50% din şcoli nu au suficienţi bani să achite către stat contribuţiile sociale reţinute, atenţie, din salariile brute ale profesorilor! Furt pe faţă! Situaţia îmbracă aspecte penale care trebuie cercetate de către organele în drept.

luna trecuta · comentarii (28)

Klaus Iohannis a renunţat în ultima lună la rolul constituţional atribuit Preşedintelui României de actul fundamental, ignorând articolul 80 (II) care îl îndrituieşte şi obligă să „exercite funcţia de mediere între puterile statului, precum şi între stat şi societate” în niciun caz să atace constant un partid politic şi să interpreteze subiectiv statistici economice.

luna trecuta · comentarii (44)

Miza diplomaţiei mondiale s-a schimbat de ceva ani buni: se vorbeşte despre bani, investiţii profitabile, surse noi şi adesea totalmente neaşteptate care să ofere unui stat puterea de a supravieţui în timpurile foarte ciudate şi pline de tensiuni de toate felurile care se văd deja foarte clar la orizont.

luna trecuta · comentarii (24)

Cât de iresponsabili pot fi cei care conduc guvernul, care încearcă, smechereşte, să scape în primul rând ei, apropiaţii lor şi toţi cei care au furat sau vor fura, să persiste în această hotărâre, în condiţiile în care oamenii şi-au dat seama de această mârlanie, ies în stradă în număr tot mai mare, iar Dragnea cu marioneta lui să meargă în continuare în această direcţie?

acum 1 an · comentarii (1)