Târgu-Jiu: Elevii de la Liceul Tudor Arghezi au strâns bani pentru înmormântarea lui Cioby

Târgu-Jiu: Elevii de la Liceul Tudor Arghezi au strâns bani pentru înmormântarea lui Cioby

O tristeţe apăsătoare a cuprins elevii şi profesorii Liceului Tudor Arghezi din oraşul Târgu Cărbuneşti. Toţi privesc în gol şi nu le vine să creadă că Eugen Lucian Ciobanu, băiatul plin de viaţă şi mereu zâmbitor din clasa a XII-a A, nu mai este printre ei, acesta pierzându-şi viaţa în urma unui accident de circulaţie. Atât elevii, cât şi profesorii, strâng bani pentru înmormântarea adolescentului, pentru că fami

Târgu-Jiu: PORTRET Cea mai tânără purtătoare de cuvânt din istoria IPJ Gorj

Târgu-Jiu:  PORTRET Cea mai tânără purtătoare de cuvânt din istoria IPJ Gorj

Până să fie purtător de cuvânt la Inspectoratul de Poliţie Gorj, Romina Dochian a ajutat la prinderea infractorilor şi la aplanarea scandalurilor din oraşul Tismana. „Am început să lucrez la o poliţie orăşenească, şi nu pot spune că era exact ce-mi doream pentru debutul carierei. A fost greu, pentru că lucram în operativ, intram în contact permanent cu tot felul de persoane, interveneam la evenimente, atât ziua cât şi în

Târgu-Jiu: A furat ţuică şi zarzavaturi

Târgu-Jiu: A furat ţuică şi zarzavaturi

Un şomer din Mătăsari, în vârstă de 35 de ani a pătruns în magazia unui consătean, de unde a furat ţuică şi zarzavaturi, în valoare de 150 de lei. Bărbatul păgubit i-a anunţat imediat pe poliţiştii din Mătăsari, care au recuperat în mai puţin de o oră toate produsele furate. Hoţul este cercetat pentru furt calificat.

Târgu-Jiu: Pandurii au căzut la pace cu Dinamo

Târgu-Jiu: Pandurii au căzut la pace cu Dinamo

Înţelegerea a avut loc între preşedintele dinamovist Nicolae Badea şi preşedintele pandurilor Marin Condescu, ambii fiind de acord cu stingerea litigiului existent între cele două cluburi pe toată durata acestui an, urmând ca pe perioada lui 2010 Pandurii să plătească datoria.

Premierul Filip a spus-o în The Guardian. Cu subiect şi predicat. Pentru guvernul de la Chişinău, Unirea cu România este exclusă. Sigur, toţi ştiau asta, chiar şi cei care se prefăceau că nu ştiu. Era o minciună frumoasă, o „ambiguitate constructivă“, cum ar numi-o, pedant, analiştii. Şocul declaraţiilor din publicaţia britanică ale prim-ministrului moldovean vine din altă parte: a încălcat o linie roşie de comunicare.

luna trecuta · comentarii (33)

Uniunea Europeană e socialistă. Occidentul e socialist. America e socialistă. Universităţile şi lumea intelectuală sînt socialiste. Elitele artistice şi cinematografice, pop, civile, de caritate şi umanitare sînt socialiste. Aşa arată lumea şi, în această lume, cine nu e socialist e - prin decret socialist - fascist, rasist, populist sau naţionalist-extremist.

luna trecuta · comentarii (130)

În 1989, dr. Chuck McIlhenny, pastor al primei Biserici Prezbiteriene din San Francisco, a ajutat la respingerea unei legi a parteneriatului civil care, sub ameninţarea cu închisoarea sau cu amenzi grele, ar fi obligat publicul să trateze cuplurile de acelaşi sex ca pe familii. Episodul pe care îl prezint aici îl redau din sursele indicate la finalul relatării.

luna trecuta · comentarii (30)

Sâmbăta viitoare va avea loc un marş motorizat gigantic: cel mai mare organizat vreodată în România. Moldovenii pornesc în marş spre Bucureşti pentru a cere construcţia autostrăzii Târgu Mureş - Iaşi - Ungheni. Dacă problema nu se va trata cu responsabilitate vor avea loc manifestaţii şi de o mai mare amploare şi influenţă.

luna trecuta · comentarii (6)

Preşedintele-plagiator Igor Dodon a mulţumit, recent, trupelor ruse din Transnistria, pentru „contribuţia lor la evitarea vărsării de sânge”. Păstrând proporţiile, a fost ca şi cum preşedintele Hacha al Cehoslovaciei ar fi mulţumit, în 1939, trupelor naziste pentru că „au protejat” ce mai rămăsese din ţara sa şi... au contribuit la evitarea vărsării de sânge.

luna trecuta · comentarii (9)

Am mai spus şi am mai scris. Intrarea în criză, poziţia vulnerabilă sau nu a unei economii nu se vede la o cafea sau la o şuşanea politică. Literatura de specialitate a inovat în ultimii ani mecanisme de avertizare timpurie din ce în ce mai sofisticate.

luna trecuta · comentarii (2)

Preşedintele Franţei a primit, la finalul primului an de mandat, premiul Charlemagne, care recompensează personalităţile angajate în construcţia europeană. Distincţia i-a fost înmânată de laureata din 2008, Angela Merkel. Scena pare un transfer de ştafetă. Noul port-drapel al proiectului european se confruntă, însă, cu provocări care contrastează frapant cu elanul său integraţionist.

luna trecuta · comentarii (9)

Guvernanţii noştri par decişi să se apropie din ce în ce mai mult de euro-scepticii europeni, adică de aşa-numitul „Grup Vişegrad“. Ceea ce era până acum doar o idee care plutea în aer şi, la un moment dat, părea să se stingă deoarece era neurmată de participarea la vreuna dintre deciziile prin care ţările respective ieşeau la luptă împotriva liniilor politice propuse de Bruxelles.

luna trecuta · comentarii (61)

Nu m-aş fi oprit asupra comunicatului de presă al deputatului Laurenţiu Leoreanu, vicepreşedinte PNL, dacă n-aş fi avut şi eu informaţii care conduceau la aceleaşi concluzii. 50% din şcoli nu au suficienţi bani să achite către stat contribuţiile sociale reţinute, atenţie, din salariile brute ale profesorilor! Furt pe faţă! Situaţia îmbracă aspecte penale care trebuie cercetate de către organele în drept.

luna trecuta · comentarii (28)

Klaus Iohannis a renunţat în ultima lună la rolul constituţional atribuit Preşedintelui României de actul fundamental, ignorând articolul 80 (II) care îl îndrituieşte şi obligă să „exercite funcţia de mediere între puterile statului, precum şi între stat şi societate” în niciun caz să atace constant un partid politic şi să interpreteze subiectiv statistici economice.

luna trecuta · comentarii (44)

Miza diplomaţiei mondiale s-a schimbat de ceva ani buni: se vorbeşte despre bani, investiţii profitabile, surse noi şi adesea totalmente neaşteptate care să ofere unui stat puterea de a supravieţui în timpurile foarte ciudate şi pline de tensiuni de toate felurile care se văd deja foarte clar la orizont.

luna trecuta · comentarii (24)

Cât de iresponsabili pot fi cei care conduc guvernul, care încearcă, smechereşte, să scape în primul rând ei, apropiaţii lor şi toţi cei care au furat sau vor fura, să persiste în această hotărâre, în condiţiile în care oamenii şi-au dat seama de această mârlanie, ies în stradă în număr tot mai mare, iar Dragnea cu marioneta lui să meargă în continuare în această direcţie?

acum 1 an · comentarii (1)