Pacientul lăsat să moară lângă un spital din Gorj, diagnosticat greşit. Ce s-a întâmplat cu medicul care s-a ocupat de acest caz

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Grigore Dragomir, pacientul de 55 de ani, care a murit lângă Spitalul Orăşenesc Rovinari, a fost diagnosticat greşit. Medicii legişti au ajuns la concluzia că bărbatul a murit în urma unui infarct, în condiţiile în care la spitalul de la Rovinari acesta fusese diagnosticat cu pneumopatie acută.

Medicul Roxana Gherghina a spus că acesta suferea de pneumopatie acută, dar primele concluziile ale medicilor legişti arată că Grigore Dragomir a murit ca urmare a unei insuficienţe circulatorii acute şi a ischemiei miocardice acute.

Medicul implicat în cazul pacientului, mutat în ambulatoriu

O stare de tensiune domeneşte în Spitalul Orăşenesc Rovinari după moartea pacientului în vârstă de 55 de ani. Medicul care a fost implicat în acest caz, Roxana Gherghina, nu mai efectuează gărzi şi îşi desfăşoară activitatea în Ambulatoriul unităţii medicale.

„Nu va mai face gărzi şi se va ocupa mai mult de Ambulatoriul Spitalului, să nu mai fie în contact cu pacienţii de pe secţie care au devenit foarte recalcitanţi cu toţi medicii. (...) Se întâmplă un fenomen cu pacienţii din Rovinari, care vor să vină la spital şi să plece acasă, ca urmare a dorinţei lor. Este un mare păcat că a murit un om. Lăsam ancheta să se desfăşoară“,

a spus directorul Spitalului Orăşenesc Rovinari, Adrian Murea. Pacientul figura ca internat atunci când a plecat din spital. 

La nivelul spitalului s-a întocmit o comisie care cercetează cazul. Potrivit conducerii unităţii medicale, pacientul decedat fusese cu o zi înainte la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, unde i s-a spus că trebuie să rămână internat, dar a semnat că refuză internarea. Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a spus că în acest caz s-a produs un lanţ de erori. 

A murit pe o bancă

Grigore Dragomir a mers joi, 12 iulie, la spitalul din Rovinari pentru că se simţea rău. I s-au administrat două injecţii cu ampicilină şi seara a plecat acasă, pentru că, aşa cum susţin pacienţii, nu erau paturi libere. După ce a parcurs o distanţă scurtă i s-a făcut rău şi a murit pe o bancă. Trecătorii au încercat să alerteze cadrele medicale aflate în apropiere, dar acestea au refuzat să intervină, pe motiv că nu s-a apelat la 112, iar medicul Roxana Gherghina a spus că nu poate să plece din spital. 

Familia pacientului decedat a depus o sesizare penală, iar poliţiştii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă. De asemenea, Colegiul Medicilor efectuează o cercetare. 

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite