Pacient de 88 de ani, depistat cu COVID-19 la o săptămână după rapel

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pacientul are o saturaţie bună şi respiră în mod normal
Pacientul are o saturaţie bună şi respiră în mod normal

Un pacient în vârstă de 88 de ani, din municipiul Târgu Jiu, a ajuns miercuri, 17 februarie, la Spitalul Judeţean de Urgenţă cu o stare precară de sănătate. Bătrânul a fost confirmat pozitiv în urma a două teste antigen pentru depistarea COVID-19, deşi efectuase rapelul vaccinului împotriva noului coronavirus cu o săptămână în urmă.

Pacientul a fost adus cu ambulanţa la Unitatea de Primiri Urgenţe. El nu putea să se deplaseze şi nici nu vorbea. Dan Marinescu, rudă a bătrânului, a povestit că acesta nu avea probleme majore de sănătate, dar că la două zile după efectuarea vaccinului a început să aibă pierderi de memorie, se trezea noaptea speriat din somn şi vorbea incoerent. Apoi, acesta a făcut febră, după care a căzut din picioare.  

Constantin Dinu, directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, a prezentat situaţia pacientului din punct de vedere clinic. 

„Era confuz şi afazic, adică nu vorbea şi nu mergea. S-a ridicat suspiciune de accident vascular cerebral, având în antecedente tratament anticoagulant şi fibrilaţie atrială, confirmată şi de EKG. 

Pacientul prezenta, de asemenea, febră. Din antecedente şi informaţiile puse la dispoziţie de cei care îl însoţeau, a reieşit că făcuse vaccinul anti COVID-19, rapelul fiindu-i administrat în 10 februarie. 

Avându-se în vedere că avea febră şi simptomatologie, pacientului i s-a făcut şi un test rapid antigen, care a ieşit pozitiv. Din examinare reieşea că pacientul este posibil să mai fi avut accidente vasculare în trecut şi s-a luat decizia să se solicite consult neurologic şi medical. 

S-a cerut să se efecueze Computer Tomografic cap, torace, abdomen şi pelvis din care a reieşit că avea afectare pulmonară specifică COVID-19. Pacientul era stabil hemo-dinamic şi avea saturaţie de 96%, dar era afazic şi era cu fibrilaţie atrială pe tratament anticoagulant, ceea ce înseamnă că exista un risc foarte mare de a face un accident vascular“, a explicat dr. Dinu. 

Este suspect de AVC

Pacientul prezintă în continuare suspiciune de accident vascular-cerebral şi va fi investigat în continuare. „A fost internat în Secţia medicală, la Terapie Intensivă, deşi era la limită cu criteriile, dar având în vedere situaţia specială s-a luat decizia să rămână la Terapie Intensivă. A fost testat PCR şi se aşteaptă rezultatul. Este sub tratament specific de terapie intensivă, cu analize uzuale, tomograf care sunt sugestive pentru infecţie COVID-19. Computerul Tomograf nu a identificat leziuni de tip AVC, cu menţiunea că leziunile de tip AVC ischemic nu apar imediat. Va fi reevaluat CT craniu în următoarele 24-48 de ore“, a spus medicul. 

Dan Marinescu, rudă a bătrânului, a povestit că acesta nu avea probleme majore de sănătate, dar că la două zile după efectuarea vaccinului a început să aibă pierderi de memorie, se trezea noaptea speriat din somn şi vorbea incoerent. Apoi, acesta a făcut febră, după care a căzut din picioare.  

Potrivit specialiştilor din spital, este posibil ca infecţia cu SARS-CoV-2 să fi fost contactată de pacient în perioada dintre cele două doze de vaccin, înainte de rapel. De asemenea, se poate ca pacientul să fi suferit un accident vascular-cerebral, care să nu aibă nicio legătură cu COVID-19. 

   


Vă mai recomnadăm să citiţi: 

Septuagenar reţinut de poliţişti după ce a agresat şi ameninţat cu cuţitul mai multe persoane

Doi gorjeni au fost infectaţi cu tulpina britanică a noului coronavirus

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite