Opt sculptori vor participa la Simpozionul «Brâncușiana»

Opt sculptori vor participa la Simpozionul «Brâncușiana»

Paul Popescu, unul dintre artiștii participanți și curator al evenimentului

Opt sculptori, dintre care trei din străinătate, vor participa la ediția din acest an al Simpozionului Internaţional de Sculptură „Brâncuşiana”, care va începe miecuri, 1 august, și se va încheia pe data de 24 august.

Ştiri pe aceeaşi temă

La tabăra de sculptură vor participa cinci sculptori români: Paul Popescu în calitate de curator-participant, Răzvan Nicolae Mincu, Vasile Soponariu, Eugen Bârzu și Sergiu Sălişte. p-0e lângă aceștia, la manifestarea dedicată artei și-ai anunțat participarea și trei artiști din străinătate: Emil Bachiysky din Bulgaria, Omar Toussoun din Egipt şi Ilie Berindei din Elveţia.

Ramona Evulescu, purtător de cuvânt al Primăriei Târgu-Jiu, a precizat că lucrările vor fi amplasate pe insulița de pe Jiu din Parcul Central: „Şi în acest an, materialul folosit de artişti va fi tot marmura, tematica lucrărilor fiind la libera legere în funcţie de forma  şi dimensiunile blocului de marmură. Până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni a taberei, artiştii vor prezenta organizatorilor schiţele soclurilor şi fundaţiilor, precum şi recomandările aferente. După finalizare, lucrările vor fi predate prin act de donaţie Primăriei Târgu Jiu, odată cu cedarea drepturilor de autor, inclusiv cesiunea exclusivă a drepturilor patrimoniale de autor asupra lucrărilor, pe toată durata existenţei acestor opere şi pe toate teritoriile. Amplasarea lucrărilor se va face  în cadrul Muzeului Sculpturii Contemporane de pe Insula Jiului din Parcul Central“.  

Costurile organizării simpozionului se ridică la 75.000 de lei, din care 60.000 reprezintă onorariul care va fi oferit sculptorilor.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările