O fabrică de confecţii italiană a preluat cea mai mare parte a fostelor salariate de la o unitatea românescă, intrată în faliment

O fabrică de confecţii italiană a preluat cea mai mare parte a fostelor salariate de la o unitatea românescă, intrată în faliment

Fostele salariate de la Confecţia au angajate la o nouă unitate

Cea mai mare parte a fostelor angajate ale fabricii Confecţia Târgu Jiu, care şi-a închis porţile în luna octombrie, după ce a dat faliment, au fost preluate şi lucrează în continuare într-o nouă unitate, care fost înfiinţată de un investitor italian.

Ştiri pe aceeaşi temă

Noua unitate a fost înfiinţată chiar de către fostul partener tradiţional al fabricii „Confecţia“.
„Firma şi-a început activitatea de la 1 noiembrie cu partea de croitorie şi cu o parte din secţiile de confecţionat. Este o firmă înfiinţată în urmă cu mai mult timp, care a preluat o parte din angajaţii fabricii de confecţii. Acum lucrăm cu 94 de oameni, cu tot cu personal TESA. Toţi angajaţii sunt preluaţi de la fosta unitate Confecţia Târgu Jiu. Lucrăm produse pentru Italia, pentru firma Cineli. E vorba de produse de iarnă şi de primăvară. Tot ce se lucrează în cadrul unităţii merge la export. Se lucrează în sistem lohn, de la materie primă şi alte auxiliare“, a explicat Micşunica Scorţariu, inginer.
Noua fabrică a fost deschisă de către o companie italiană, cu care Confecţia colabora de aproximativ 15 ani
 

Şi alte angajate ar putea fi angajate

 
Romeo Chiriac, directorul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj, a spus că sunt şanse ca şi alte foste salariate de la Confecţia să se angajeze în noua fabrică: „Aveam notificarea în care se menţiona că urma să fie concediaţi 163 de persoane. Au participat toate persoanele la serviciile de preconcendiere. Dintre acestea, 160 şi-au depus dosarele pentru a intra în posesia indemnizaţia de şomaj, dar peste 90 de persoane au fost reîncadrate în mai multe etape. Din discuţiile purtate , că, în cazul în care situaţia va fi bună şi producţia , vor mai fi făcute angajări din rândul celor care beneficiază de indemnizaţie de şomaj“. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările