Nouă tineri târgujieni sunt suspectaţi că au pus bazele unei reţele de trafic de droguri în Timişoara

Nouă tineri târgujieni sunt suspectaţi că au pus bazele unei reţele de trafic de droguri în Timişoara

Reţelele de trafic de droguri au fost destructurate de DIICOT

Poliţiştii şi procurorii de la Crimă Organizată au desfăşurat, ieri, cea mai mare operaţiune de combatere a traficului de droguri.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Una dintre reţelele de trafic de droguri care a intrat în vizorul oamenilor legii acţiona în Timişoara. Din aceasta făceau parte nouă tineri din Târgu Jiu, studenţi la Timişoara. Operaţiunea a fost denumită „Ziua Z“. 
 
Potrivit anchetatorilor, studenţii din Timişoara erau aprovizionaţi cu droguri (cannabis, rezină de cannabis, comprimate ecstasy, timbre LSD) de alţi colegi de-ai lor. Totul ar fi început în 2017, iar nucleul de bază al grupării a fost constituit din 9 tineri din Târgu Jiu, care şi-au dezvoltat activitatea de furnizare de droguri în special în rândul studenţilor Facultăţilor de Medicină şi Drept.
 

Tinerii au format un al doilea palier

 
Pentru că cererea de droguri a crescut continuu, tinerii gorjeni au dezvoltat un al doilea palier de distribuitori, care intermediau vânzările de droguri către clienţii finali. Astfel, ei nu intrau în contact cu consumatorii finali. 
În cazul drogurilor de mare risc (comprimate ecstasy, timbre LSD), traficanţii s-au orientat către achiziţiile online, prin intermediul anunţurilor postate pe diferite site-uri de profil din Darknet.
 
 
citeste totul despre: