Nicolae Mischie, primul „baron“ al României, internat în spital în stare gravă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nicolae Mischie, în vârstă de 72 de ani, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj şi al PSD Gorj, se află internat în stare gravă în Spitalul „Elias“ din Bucureşti.

Potrivit unor apropiaţi ai familiei, Nicolae Mischie a fost plecat în Germania pentru efectuarea unor investigaţii medicale. Acestuia i s-a făcut rău după puţin timp de la aterizarea în România, chair când se afla pe aeroport. El a fost preluat cu ambulanţa şi transportat la spital. Medicii au constatat că Nicolae Mischie are probleme cardiace.

Starea acestuia este gravă. Ioana, fiica lui Nicolae Mischie, a spus că, pentru gorjeanul.ro, că tatăl său este stabil: „Eu sunt acum lângă tatăl meu şi trăieşte, este în recuperare. Tatal meu este stabil si este internat in spital.Eu si familia mea suntem alaturi de el şi face in fiecare zi cate un mic progres”. Fiul Lui Nicolae Mischie, Alexandru, este un apreciat medic cardiolog, el fiind coordonatorul activităţii de cardiologie intervenţională şi al unităţii de terapie intensivă coronariană de la Spitalul Montlucon

Nicolae Mischie este internat la acelaşi spital unde a mai fost tratat şi în urmă cu doi ani, când a suferit un accident vascular-cerebral. El a depăşit atunci cu bine momentul dificil şi a reuşit să îşi revină. 

După Revoluţia din 1989 a fost ales deputat în Parlamentul României. În anul 1996 a devenit preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj şi, concomitent a activat ca lector, conferenţiar şi apoi profesor universitar în cadrul Universităţii Constantin Brâncuşi din Târgu-Jiu, la înfiinţarea căreia şi-a adus contribuţia. La alegerile din anul 2000, Mischie a fost ales senator în Senatul României, funcţie la care a renunţat pentru cea de preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj. A fost denumit „baron“, pentru că totul era controlat de acesta şi avea un stil autoritar de conducere. 

În anul 2004 a fost exclus din PSD şi, astfel, nu a mai avut posibilitatea să candideze pentru un nou mandat. A fost condamnat penal în mai multe dosare, într-ul dintre ele fiind găsit vinovat pentru fapte de corupţie.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite