Narcisele din aria naturală protejată de la Preajba au fost rupte chiar când au fost sărbătorite

Narcisele din aria naturală protejată de la Preajba au fost rupte chiar când au fost sărbătorite

La rupt de narcise din aria naturală protejată                              FOTO: Constantin Ţăpuş (facebook)

Florile din rezervaţia naturală „Poiana Narciselor“ din zona Preajba, de la marginea municipiului Târgu Jiu, au fost rupte, ieri, chiar când au fost sărbătorite. Zeci de persoane au fost fotografiate în timp ce se aflau în „Poiana Narciselor“ şi rupeau florile, fără ca vreun poliţist local să fie prezent în zonă.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Astăzi a fost liber la rupt narcise din rezervaţia naturală, deşi, în urmă cu nici o săptămână, poliţiştii locali au patrulat prin zonă şi au prins cu un buchet de narcise un bărbat fără venituri care venise din Valea Jiului ca să mai facă rost de bani pentru cei trei copii aflaţi la şcoală, contravenientul fiind dus la sediul Poliţiei Local şi sancţionat cu avertisment. Florin Mocanu nu are un loc de muncă şi are trei copii la şcoală. Acesta a fost prins cu buchetul de narcise în mână de către un echipaj al Poliţiei Locale Târgu Jiu. Bărbatul a început să plângă atunci când a auzit cât este amenda.
 
De astă dată, tocmai când a avut loc o petrecere câmpenească şi mii de persoane au venit în zonă, poliţiştii locali nu au mai fost în rezervaţia naturală. Zeci de persoane au rupt narcise, cu toate că reprezentanţii primăriei au transmis avertismente cu privire la sancţiunile care pot ajunge până la 10.000 de lei. 
 

   FOTO: facebook

Lângă Poiana Narciselor a avut loc o petrecere câmpenească, de la care nu au lipsit tiribombele, terasele cu mici şi bere, comercianţii de diferite produse, precum un spectacol susţinut de Ansamblul „Doina Gorjului“. 
 
Declarată arie protejată
 
În urmă cu mai mulţi ani, Poiana Narciselor de la Tg-Jiu a fost declarată arie protejată, prin Hotărâre de Consiliu Local. „A fost declarată arie naturală protejată în mai 2007. Potrivit legii, ruperea narciselor se sancţionează cu amendă contravenţională cuprinsă între 5000 şi 10.000 de lei“, a spus Lavinia Truşcă, purtător de cuvânt al Primăriei Târgu Jiu. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările