Modul incredibil în care arată un drum sătesc din Gorj. Localnicii trăiesc zilnic un adevărat calvar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patru familii care trăiesc într-un cătun din comuna Văgiuleşti, din judeţul Gorj, sunt izolate din cauză că drumul care ajunge la locuinţele lor este impracticabil. Doar căruţa şi tractorul pot să circule pe acest drum sătesc, care este plin de nămol.

Imaginile cu drumul care duce în cătunul din satul Covrigi unde trăiesc patru familii par desprinse dintr-o altă lume. Nămolul este până la genunchi, iar oamenii care locuiesc în această zonă sunt nevoiţi să poarte cizme din cauciuc. 

Mai greu este de urcat o pantă, cu o înclinaţie foarte mare, deoarece picioarele se afundă în noroi sau alunecă. Este foarte greu de străbătut chiar şi la pas drumul în lungime de 800 de metri. 

Daniela Cîrjan a lucrat ca voluntar la construcţia unei case pentru o familie sărmană care trăieşte în acest cătun. Tânăra spune că în viaţa ei nu a văzut un astfel de drum: 

„Este incedibil că mai există un astfel de drum în aceste timpuri. Nu se poate merge pe el decât la picior, ori cu căruţa şi cu tractorul. Este plin de nămol.

Oamenii nu pot ajunge cu maşina la locuinţele lor. Mă gândesc ce se întâmplat atunci când au nevoie, Doamne fereşte, de o ambulanţă sau ca maşina de pompieri să ajungă la ei. Primăria trebuia să se ocupe de acest drum, nu să-l lase să ajungă într-o asemenea stare. Este groaznic. Am fost nevoiţi să cărăm în spate materiale de construcţii şi chiar mobilă, pentru că maşinile nu au putut să intre. Am cerut ajutor la primărie, dar a adus doar o maşină de piatră, care a fost total insuficient“, a povestit aceasta. 

Imagine indisponibilă

Viceprimar: „Nu putem să mulţumim pe toată lumea“

Emil Dochian, viceprimarul comunei Văgiuleşti, spune că drumul va fi pietruit abia anul viitor. Calea de acces figurează ca drum sătesc. 

Imagine indisponibilă

„Este adevărat că drumul nu se prezintă în condiţii bune. Am intervenit şi s-a dus o maşină de piatră, dar a fost prea puţin şi a fost acoperită cu nămol. În ultima vreme, din cauza precipitaţilor, nu s-a putut fixa terasamentul. Este un caz mai special cu acest drum. E structura solului care nu ne ajută prea mult şi mai avem şi o pantă cu un grad de înclinare de 30%. Trebuie făcută o pietruire a drumului şi realizarea unor rigole, dar numai când vremea va permite această lucrare. În plus, e nevoie şi de lărgirea drumului pentru realizarea rigolelor. Acum, dacă punem piatră este acoperită imediat cu pământ, aşa cum s-a întâmplat. Nu putem să mulţumim pe toată lumea. Încercăm să luăm problemele în ordinea priorităţilor“, spune viceprimarul. 

Vă mai recomandăm să citiţi:

Cum explică un medic că judeţul Gorj are cea mai mică rată de infectare cu SARS-CoV-2 din ţară

Imagini rare de la inaugurarea Casei Memoriale „Constantin Brâncuşi“ de la Hobiţa

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite