Moartea stranie a unei fetiţe de nouă ani. Poliţia a deschis o anchetă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alisa Radu, în vârstă de doar nouă ani, a fost înmormântată, ieri, după ce a murit inexplicabil la sfârşitul săptămânii trecute.

Fetiţa, nepoata primarului oraşului Ţicleni, era plină de viaţa şi nu dădea semne că ar s-ar confrunta cu vreo problemă de sănătate. Fetiţa învăţa foarte bine şi se pregătea să meargă la şcoală, fiind în clasa a IV-a la Şcoala din Ţicleni. Alisa era foarte frumoasă, fiind iubită de toată lumea. 

Găsită de frăţiorul mai mic

Soţii Radu îşi vor aduce aminte toată viaţa de seara zilei de vineri, când au plecat de acasă ca să participe la o petrecere organizată de «Ziua Petrolistului», la un restaurant din la Târgu-Jiu. Alisa şi fratele mai mic au rămas acasă. La începutul petrecerii, cei doi soţi au primit vestea că fetiţei i s-a făcut rău şi că este resuscitată. Fratele său de patru ani o găsise leşinată şi i-a strigat pe bunici, care au anunţat Ambulanţa. 

Fetiţa a fost găsită în stop cardio-respirator 

Rudele familiei spun că echipajul de la Ambulanţă a întârziat, dar conducerea unităţii susţine că autospeciala a ajuns în mai puţin de 20 de minute. „Nu este vorba despre întârziere, ci despre o moarte fulgerătoare. Părinţii au solicitat ambulanţa şi au spus că fetiţa acuză dureri abdominale, o colică abdominală. La 20,10 a fost făcut apelul pe 112, la 20,12 a plecat ambulanţa, iar la şi 30 a ajuns la Floreşteni. A fost trimis un echipaj de la Târgu-Cărbuneşti, dar când au ajuns acolo, au găsit-o în stop cardio-respirator. Au început manevrele de resuscitare şi au anunţat să vină un echipaj de la Târgu-Jiu, cu medic. S-a continuat resuscitarea, dar fetiţa era decedată, nu a mai putut fi salvată. Nu se ştie cu certitudine cauza decesului. Medicii de pe ambulanţă i-au găsit glicemia de 400 de la 90 cât ar fi normal. Dar asta nu ar duce la deces, doar la leşin. Nu se ştie ce s-a întâmplat cu fetiţa. Părinţii au spus că a mâncat pe zi un hamburger şi sarmale. Atât ştiu. Medicii legişti vor stabili cauza decesului”, a declarat Marinică Niculescu, managerul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Gorj. 

Cauza morţii

Medicul legist Creţan, cel care a efectuat necropsia, a declarat că fetiţa era perfect sănătoasă, iar cauza morţii a fost asfixia mecanică:

„Poate, dacă s-ar fi aflat în spital, să se fi întâmplat acest episod în spital, mai putea fi salvată. Trebuie intervenit extrem de repede în astfel de cazuri, să se aspire căile respiratorii. Creierul moare în cinci minute dacă nu are oxigen. Copila era sănătoasă. O moarte stupidă, din păcate”. 

Fetiţă a fost dusă la spital de părinţi

Potrivit unor rude, săptămâna trecută, Alisa a acuzat dureri abdominale şi părinţii au dus-o la Spitalul din Târgu-Cărbuneşti, fiin îngrijoraţi căî ar putea suferi de apendicită. Un medic a consultat-o pe fetiţă şi ar fi trimis-o acasă. „Ştiu că Alisei i-a fost rău şi au dus-o la spital, la Cărbuneşti, cred. Părinţii credeau că are apendicită. Acolo, medicii au trimis-o acasă că nu are nimic. Întrebarea mea e de ce moare fetiţa la câteva zile după ce a fost la spital? Cum să se înece cu voma? Am auzit că ar fi vomitat sânge. Sunt multe zvonuri. Nimic concret”, a spus o rudă. 

Directorul Constantin Târziu de la Spitalul Cărbuneşti, a precizat că vizita fetiţei la unitatea medicală nu apare înregistrată în actele oficiale. 

IPJ Gorj a deschis un dosar de moarte suspectă, aceştia fiind anunţaţi de Serviciul de Medicină legală despre cauza morţii. „Fetiţa a decedat prin asfixie mecanică. S-a înecat cu conţinutul său stomacal, cu propria vomă. Se pare că a mâncat mulţi struguri care au fermentat şi a regurgitat, înecându-se cu conţinutul său stomacal”, spun anchetatorii.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite