Mischie a fost pus în libertate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mischie a fost aşteptat de rude
Mischie a fost aşteptat de rude

Fostul baron de Gorj, Nicolae Mischie, a fost eliberat astăzi din Penitenciarul Târgu Jiu. Hotărârea definitivă a fost luată, în această dimineaţă, de magistraţii de la Tribunalul Gorj.

În această dimineaţă, magistraţii de la Tribunalul Gorj au admis cererea de eliberarea condiţionată a lui Nicolae Mischie, care fusese respinsă, iniţial, de Judecătoria Târgu-Jiu. În această după amiază, fostul baron de Gorj a ieşit pe poarta Penitenciarului Târgu Jiu.

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj a fost adus, în această dimineaţă, la Camera de Consiliu a Tribunalului Gorj. Instanţa de judecată a analizat contestaţia formulată de acesta împotriva sentinţei Judecătoriei Târgu-Jiu, care i-a respins, săptămâna trecută, cererea de eliberare condiţionată. „A fost o hotărâre greşită. Trebuia să fiu eliberat demult", a spus Mischie.

Tribunalul Gorj a decis eliberarea lui Mischie. „Dispune liberarea condiţionată a condamnatului Mischie Nicolae aflat în executarea pedepsei de patru ani de închisoare. Definitivă”, se arată în hotărârea judecătorească.

Mischie a ajuns în penitenciar în anul 2013

Mischie a solicitat eliberarea condiţionată din patru motive: a executat deja o parte din pedeapsă, are vârsta de 69 de ani, starea de sănătate nu este prea bună şi a avut un comportament exemplar după gratii.

Fostul baron de Gorj a fost condamnat, anul trecut, la patru ani de închisoare în cel mai vechi dosar de corupţie din România şi a ajuns în penitenciar în martie 2013. Nicolae Mischie a fost condamnat pentru luare de mită, infracţiune care a fost comisă în anul 2000, acesta şi-a renovat mai multe case cu ajutorul firmei afaceristului Clement Mocanu, ajutându-l, în schimb, să obţină mai multe lucrări din publici în judeţ. El a fost denunţat chiar de afaceristul Clement Mocanu.

image
Târgu-Jiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite