Ministrul Energiei a venit în Gorj. Se va întâlni cu liderii de sindicat. 8.000 de mineri sunt în grevă

Ministrul Energiei a venit în Gorj. Se va întâlni cu liderii de sindicat. 8.000 de mineri sunt în grevă

Anton Anton se va întâlni cu liderii de sindicat

Ministrul Energiei, Anton Anton, a venit în Gorj şi va avea o întâlnire cu liderii de sindicat din cadrul Complexului Energetic Oltenia (CEO). Greva minerilor care a început vineri seara a dus la oprirea unui grup de la termocentrala Rovinari.

 
Liderii sindicali au fost chemaţi la sediul Direcţiei Miniere din Târgu Jiu la o întâlnire cu ministrul Energiei. Minerii cer creşterea salariului cu 1.000 de lei, iar administraţia le-a oferit o majorare de 409 lei. 
 „Ministrul Energiei Anton Anton împreună cu secretarul de stat Doru Vişan vor avea în cursul zilei de astăzi, 17 ianuarie 2019, o nouă întâlnire cu liderii sindicali din cadrul Complexului Energetic Oltenia, ca urmare a reluării grevei în carierele CEO. Discuţiile vor avea loc începând cu ora 12:00 la sediul Prefecturii din Târgu-Jiu. Menţionăm că la finalul întâlnirii, ministrul Anton Anton va susţine o conferinţă de presă în care va prezenta concluziile acestor discuţii”,
se arată într-un comunicat al Ministerul Energiei.
 
Joi dimineaţa, un grup de producere a energiei electrice de la Termocentrala Rovinari a fost oprit din cauza lipsei de cărbune, un altul urmând a fi oprit în cursul acestei zilei, iar celălalt vineri.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: