Minerii de la cariera Jilţ Nord, în şomaj tehnic, de mâine

Minerii de la cariera Jilţ Nord, în şomaj tehnic, de mâine

Activitatea s-a blocat din cauză că nu mai există front de lucru

Toţi angajaţii Carierei Jilţ Nord se vor afla, de mâine, în şomaj tehnic timp de zece zile la care se va adăuga o zi de concediu de odihnă. Această măsură a fost luată ca urmare blocării frontului de lucru din cauză că reprezentanţii Complexului Energetic Oltenia nu au ajuns la o înţelegere cu proprietarii terenurilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Minerii de la Jilţ Nord vor intra în şomaj tehnic de luni. Aceştia vor primi 75 la sută din salariu. Ion Ruşeţ, preşedintele Sindicatului Mine Energie Oltenia, speră că probleme vor fi soluţionate până la sfârşitul lunii martie. „Colegii mei de la sindicat au acceptat o soluţie care nu este plăcută, dar este una de compromis. Toţi salariaţii carierei Jilţ Nord vor avea în luna martie zece zile de şomaj tehnic şi o zi de concediu de odihnă. Sperăm că această măsură să fie ultima care se aplică la zona Jilţ Nord pentru că se află în dezbatere publică situaţia terenurilor care urmează să fie expropriate prin hotărâre de guvern şi sperăm că situaţia se va rezolva cât mai repede“, a precizat Ion Ruşeţ, preşedintele Sindicatului Mine Energie Oltenia. 
 
Se aşteaptă apariţia 
 
Aurel Medinţu, directorul Diviziei Energie, spune că se aşteaptă apariţia hotărârii de guvern pentru declararea terenurilor cu pricina de utilitate publică: „E aproape rezolvată problema apariţiei hotărârii de guvern. Documentele sunt în curs de avizare şi au trecut de anumite ministere. Directorul de investiţii va sta o săptămână la Bucureşti să umble cu documentele la ministere“.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările