Medic român în Franţa: „Aici, personalul medical s-a vaccinat. Altfel, se consideră că pune în pericol viaţa pacienţilor“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alexandru Mischie  conduce secţia de terapie intensivă în cardiologie a Spitalului Montlucon
Alexandru Mischie  conduce secţia de terapie intensivă în cardiologie a Spitalului Montlucon

Un medic român care îşi desfăşoară activitatea într-un spital din Franţa a vorbit pentru „Adevărul“ despre modul cum a fost gestionată pandemia în sistemul sanitar francez, unde vaccinarea personalului medical este de 100%.

„În Franţa, cadrele medicale care nu doresc să se vaccineze nu mai pot să îşi desfăşoare activitatea în sistemul sanitar. Şi la spitalul la care activez sunt câteva persoane care nu au dorit să se vaccineze“, a spus medicul Alexandru Mischie, doctor în medicină, care conduce o secţie de Terapie Intensivă în cardiologie a Spitalului Montlucon din Franţa. Recent a fost admis la un curs de master la celebra Universitate Sorbona.

„Reprezintă un rezervor continuu de infecţie“

Regulile în sistemul sanitar din Franţa sunt foarte stricte, iar cei care nu se supun sunt nevoiţi să plece. „În domeniul medical, guvernul a statuat că doar dacă eşti vaccinat poţi continua să lucrezi. Se consideră că persoanele nevaccinate pun în pericol nu doar viaţa lor, ci şi viaţa pacienţilor. Un alt aspect este că o persoană nevaccinată reprezintă un rezervor continuu de infecţie şi de răspândire a microbilor“, a mai relatat medicul român.

„Majoritatea populaţiei a înţeles rolul vaccinării“

Dr. Alexandru Mischie şi-a făcut şi cea de-a treia doză de vaccin anti COVID-19.

„Mi-am făcut cel de-al treilea vaccin pentru că, lucrând în sistemul de sănătate, este recomandat să fim tot timpul imunizaţi. Pe lângă faptul că sunt constrâns de activitatea pe care o desfăşor, cea de-a treia doză mă protejează mult mai mult“, a precizat medicul român.

Vaccinarea în Franţa a ajuns la un nivel ridicat, pentru că populaţia a ascultat recomandările medicilor şi a înţeles beneficiile imunizării.

„Gradul de vaccinare în Franţa a ajuns la 70%. Toate persoanele trebuie să aibă certificatul verde, în caz contrar nu pot să intre în restaurante sau să călătorească. Şi aici au fost multe persoane împotrivă, dar lucrurile s-au echilibrat cumva pentru că majoritatea populaţiei a înţeles rolul vaccinării. Au fost şi aici multe dezinformări, dar toate acestea ajung mai degrabă la oamenii cu o pregătire şi o educaţie precară“, a mai adăugat dr. Alexandru Mischie.

Vă mai recomandăm să citiţi

Judecătoare de la Tribunalul Gorj, răpusă de COVID-19. Cristina Simona Moţa avea 54 de ani

Acţiune de salvare a unui bărbat care a căzut de la etajul 4 şi a aterizat pe copertina locuinţei vecinului de la etajul 2 VIDEO

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite