Medic pneumolog: Nu există un protocol pentru tratamentul precoce al formelor moderate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un medic pneumolog de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu trage uin semnal de alarmă cu privire la lipsa unor protocoale în privinţa pacienţilor infectaţi cu COVID-19.

Elena Vlad, medic pneumolog în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, că nu există un protocol de  tratare a formelor moderat, pentru a nu se transforma în severe: „Cele 2000 de testări pe zi de care vorbeşte ministrul sănătăţii nu acoperă testarea fiecărei insuficienţe respiratorii prezentate în camera de gardă. Şi până vine rezultatul la testare cu pacientul ce facem? Îl plimbăm peste tot şi infectăm toate spitalele? Dacă ne uităm la clinica acestei boli pacienţii au modificări radiologice pulmonare timpuriu în timpul bolii, modificări care, reexaminate la 24 de ore arată progresia lor. Acest criteriu de evoluţie radiologică pune diagnosticul de infecţie SARS-COV2 în proporţie de 80%.

Vlad

Suntem într-o ţară acoperită teritorial de dispensare TBC cu circuite separate şi cu aparate radiologice. Dacă scenariul IV înseamnă transmitere intracomunitară este obligatoriu crearea de circuite separate pentru aceşti bolnavi neconfirmaţi încă, astfel încât nu toate spitalele şi toate cadrele medicale să fie infectate. INTRODUCEŢI ÎN PROTOCOL EXAMINAREA RADIOLOGICĂ ÎN DINAMICĂ A ACESTOR PACIENŢI ÎNCĂ NECONFIRMAŢI!!! INTRODUCEŢI ÎN PROCOTOL TRATAMENTUL PRECOCE PENTRU FORMELE MODERATE ASTFEL ÎNCÂT ELE SĂ NU SE TRANSFORME ÎN SEVERE!!! Toate acestea dincolo de o testare pe care nu o putem face la nivelul de care avem nevoie“, a transmis Elena Vlad pe pagina sa de Facebook.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite