Mărturia unui medic român din Anglia: pacienţii cu suspiciune de coronavirus sunt trimişi să se trateze acasă

Mărturia unui medic român din Anglia: pacienţii cu suspiciune de coronavirus sunt trimişi să se trateze acasă

Roxana Hotoboc lucrează la cel mai mare spital de urgenţe din Londra

Roxana Hotoboc lucrează ca medic la Departamentul de Urgenţe de la „St. Thomas’ Hospital“, cel mai mare spital din Londra. Aceasta a relatat modul în care s-a ajuns să fie trataţi pacienţii care vin la Urgenţe şi prezintă simptome specifice infectării cu COVID-19.

Roxana Hotoboc a precizat, într-o postare de pe pagina sa de Facebook, după ce a ieşit dintr-o tură de noapte, că bolnavii cu suspiciune de coronavirus, dar care au o stare generală bună, sunt trimişi acasă în izolare: „Bolnavi diverşi, majoritatea cu suspiciune de infecţie cu corona. Nu mai testăm bolnavii care sunt în general bine, deşi au simptome de posibilă infecţie cu COVID-19. Îi trimitem acasă, la autoizolare împreuna cu familia şi contacţii“.

Doi medici de la „St. Thomas’ Hospital“ s-au îmbolnăvit

Medicul care este originar din judeţul Gorj susţine că în spital sunt internaţi doar bolnavii care au o stare generală degradată: „Îi testăm doar pe bolnavii care se simt mai rău şi trebuie internaţi ( vorbesc pe înţelesul tuturor, nu în termeni medicali)“.

Medicul român arată că riscul de contaminare este foarte ridicat şi că două cadre medicale s-au îmbolnăvit: „Doi medici ORL sunt pe aparate de ventilaţie, infectaţi de la pacienţii pe care i-au examinat, intubat, etc.“.

Răspândirea virusului, susţine medicul Roxana Hotoboc, poate fi oprită într-un singur mod: „Singura şansă de oprire a acestei epidemii este ca virusul să nu se mai transmită de la om la om. Nu există o altă şansă, decât asta! Concluzia nu îmi aparţine, dar sunt total de acord cu ea! Ar fi bine ca toată lumea să înţeleagă cât de importantă este izolarea. Dumnezeu să ne ajute să trecem cu bine, dar depinde în primul rând de noi“.

În Marea Britanie erau înregistraţi luni, 22 martie, aproape 5.700 de pacienţi infectaţi cu coronavirus, dintre care 665 de cazuri au fost înregistrate în ultimele 24 de ore. 281 de pacienţi au decedat în urma infectării cu COVID-19.

Străzile din Londra şi mijloacele de transport din capitala Angliei sunt pustii, după ce autorităţile au luat o serie de măsuri pentru limitarea circulaţiei şi oprirea activităţii cafenelelor, cinematografelor şi a centrelor de petrecere a timpului liber.

A primit în două rânduri distincţia de cel mai bun cadru medical

Roxana Hortopan s-a născut în Târgu Jiu şi a absolvit Facultatea de Medicină din Timişoara şi a fost, apoi, timp de şapte ani, medic generalist la dispensarul din comuna Urdari. A fost o perioadă directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Gorj, iar în anul 2007, după ce a fost înlăturată din funcţie, a emigrat cu toată familia. Aceasta este un cadrul medical foarte respectat în cadrul Departamentului de Urgenţe. Cel mai mare spital londonez acordă în fiecare luni cadrelor medicale distincţii, în urma rezultatelor obţinute şi a aprecierii de care se bucură în rândul colegilor. Roxana Hotoboc, medic specialist senior, a primit de două ori distincţia de „Cel mai bun angajat al lunii“ din partea conducerii spitalului. Multi romani traiesc in UK, iar pentru problemele lor apeleaza la avocati romani din Londra.

 

 

 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările