Lucrători din Sri Lanka aduşi să muncească la o unitate de creştere şi valorificare a puilor din Târgu Jiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucrătorii din Sri Lanka vor lucra la unităţile din Târgu Jiu şi Rm. Vâlcea
Lucrătorii din Sri Lanka vor lucra la unităţile din Târgu Jiu şi Rm. Vâlcea

Societatea de creştere şi valorificare a puilor din municipiul Târgu Jiu a apelat la lucrători din Sri Lanka, pentru a suplini lipsa de personal.

Reprezentanţii societăţii cu sediul principal în judeţul Vâlcea s-au orientat către lucrători din ţările slab dezvoltate. Astfel, după ce au fost aduşi muncitori din Nepal, acum conducerea firmei a apelat la lucrători din Sri Lanka. Tiberiu Berbece, director în cadrul companiei, a precizat că societatea s-a păcălit cu muncitorii nepalezi deoarece aceştia au plecat la scurt timp, pentru că voiau să ajungă în ţările din Occident.

„Ultimii au venit din Sri Lanka. Sunt cam 10-15 la Târgu Jiu. Nu suntem aşa de hotărâţi dacă o să mergem pe această direcţie. Cei din Nepal au avut alte gânduri. Am fost doar o rampă pentru ei. Am fost folosiţi. Am avut doar probleme. Încercăm să colaborăm cu alte firme. Este un început şi este destul de greu“. Societatea Avicarvil mai deţine o unitate şi în judeţul Vâlcea.

Criză de lucrători români

Potrivit lui Tiberiu Berbece, numărul lucrătorilor care se perindă în cadrul unităţii este foarte mare. Dorinţa sa este de a ajunge la un nucleu stabil de 95% din numărul total de lucrători, în condiţiile în care în prezent este între 60 şi 70%. Societatea caută să angajeze de la muncitori necalificaţi şi până la şoferi. „Nu prea mai sunt lucrători români. Este o criză la nivel naţional. La noi, unii vin şi alţii pleacă. Încheiem în fiecare lună 30-40 de contracte şi reziliem la fel. Este un nucleu format, dar nu aşa cum ne-am fi dorit. Nu sunt 95% stabili cum ar trebui ca lucrurile să meargă în mod normal. Este normal să se mai mute oamenii, dar nu într-un procent aşa de mare. Avem 60-70% un nucleu stabil, dar mai trebuie să lucrăm pentru 20%. Avem nevoie de muncitori, frigotehnişti, mecanici, şoferi şi din alte domenii“, a spus Tiberiu Berbece.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite