Lucrător de la ISU Gorj, condamnat la un an de închisoare pentru evaziune fiscală din cauză că filma şi fotografia la nunţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucrătorul de la ISU este acuzat de evaziune pentru că fotografia şi filma la nunţi
Lucrătorul de la ISU este acuzat de evaziune pentru că fotografia şi filma la nunţi

Un lucrător din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Gorj a fost condamnat la închisoare cu suspendare pentru evaziune fiscală din cauză că realiza fotografii şi filme la nunţi şi alte evenimente.

Cosmin M., de 42 de ani, a fost trimis în judecată şi condamnat la un an de închisoare cu suspendare, cu un termen de supraveghere de doi ani, pentru evaziune fiscală. Sentinţa a fost emisă de către Tribunalul Militar Timişoara, având în vedere calitatea acestuia, de angajat al ISU Gorj. „Nu vreau să comentez. Prejuduciul de care am fost acuzat a fost achitat“, a spus acesta. Sentinţa nu este definitivă. 

Nu şi-a declarat veniturile 

Potrivit rechizitoriului, angajatul ISU este acuzat că în perioada 2012-2016, a prestat activităţi în domeniul înregistrărilor audio-video sau prin fotografiere la diferite evenimente private, în mod repetat, fără a declara veniturile realizate din aceste activităţi independente, activităţi pentru care, potrivit legislaţiei fiscale, avea obligaţia de plată a impozitului şi a contribuţiei de asigurări sociale de sănătate. 

Prejudiciu de peste 11.000 de lei

Acesta a fost depistat, în vara anului 2017, de reprezentanţii ANAF în urma unor anunţuri de pe Facebook prin care îşi promova serviciile sub forma. Organele de inspecţie fiscală au efectuat un control inopinat la locuinţa celui suspectat. Pentru că nu a depus declaraţii la organele fiscale, reprezentanţii ANAF au stabilit o bază de impozitare prin estimare, ajungându-se la suma de 27.000 de lei.S-a dispus efectuarea unei expertize financiar-contabile, care a stabilit un prejudiciu de peste 11.000 de lei.

Vă mai recomandăm să citiţi 

VIDEO Percheziţii la evazionişti care se ocupă de vânzarea lemnului. Prejudiciul estimat este de două milioane de lei

Pilot de raliu la 17 ani: a câştigat de la prima cursă, s-a răsturnat cu maşina de 3 ori şi vrea să fie campion

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite