Locuinţele din Motru ar putea să rămână fără agent termic

Locuinţele din Motru ar putea să rămână fără agent termic

UATAA riscă să-şi închidă porţile

Locuinţele din municipiul Motru care sunt racordate la reţeaua centralizată asigurată de Uzina de Agent Termic şi Alimentare cu Apă (UATAA) Motru ar putea să rămână fără agent termic. Uzina ar putea să fie închisă.

 
„Două dintre amendamentele făcute la legea bugetului sunt pe mediu, ambele legate de Motru, de groapa de gunoi şi de groapa de zgură şi cenuşă de la UATAA Motru. Dacă pentru groapa de gunoi am avut o promisiune din partea ministrului că problema poate fi rezolvată şi se va rezolva, România este în procedura de «Infrigement» de către Uniunea Europeană şi ne vom judeca, pentru că sunt încă 70 de deşeuri care trebuie închise, aşa cum e la Motru. Pentru depozitul de zgură şi cenuşă nu există o altă variantă decât un proiect pe fonduri europene, care să fie depus pe Programul Operaţional Infrastructură Mare. Trebuie să se facă proiectul. Este o situaţie gravă pentru că, dacă această situaţie nu se rezolvă, UATAA nu mai primeşte autorizaţie de funcţionare. Lucrurile ar fi trebuit demarate cu mai mult timp în urmă“, a precizat Dan Vîlceanu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: