Investitorii chinezi ajung şi în comuna lui Brâncuşi. Vor deschide aici o fabrică de brichete

Investitorii chinezi ajung şi în comuna lui Brâncuşi. Vor deschide aici o fabrică de brichete

Fabrica va funcţiona în această hală

Un investitor chinez va deschide în comuna în care s-a născut Brâncuşi o fabrică de brichete pe bază de cărbune pentru funcţionarea centralelor termice.

Ştiri pe aceeaşi temă

Fabrica urmează să fie deschisă în luna octombrie în comuna Peştişani, din judeţul Gorj, iar în perioada următoare vor începe să se facă angajările, 30 de localnici urmând să lucreze la fabricarea brichetelor. Unitatea va funcţiona în satul Gureni.
 
Investitorul chinez a încheiat un parteneriat cu o firmă care deţine microcariere de cărbune în bazinul Motru, lignitul fiind materia primă pentru fabricarea brichetelor.
 
„Este vorba de o fabrică de brichete, chinezii au găsit un partener local cu care s-au asociat. Au semnat deja contracte pentru furnizarea materiei prime. Vor înfiinţa 30 de locuri de muncă, şi asta doar pentru prima fabrică pe care o vor deschide, cea de confecţionare a brichetelor de cărbune pentru centralele termice. Utilajele sunt în hala construită la Gureni. O să asfaltăm şi noi drumul, pentru a le asigura condiţii investitorilor chinezi. Vom investi aproximativ cinci miliarde lei vechi”,
a spus primarul comunei Peştişani, Cosmin Pigui.
 
citeste totul despre: