Inelul Doamnei, monument al naturii, vandalizat de un turist. „Ce se întâmplă cu oamenii din ţara asta, Dumnezeule?!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Monumentul naturii Inelul Doamnei a fost vandalizat Foto: Claudiu Fiu
Monumentul naturii Inelul Doamnei a fost vandalizat Foto: Claudiu Fiu

Inelul Doamnei, forma carstică deosebit de cunoscută din zona Cheile Sohodolului, monument al naturii din Gorj, a fost vandalizat de un turist, care a scris cu vopsea albastră pe stâncă numele unei localităţi şi data la care a trecut pe acolo.

Inscripţia a fost descoperită de către Claudiu Fiu, vicepreşedintele Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi (AJVPS) Gorj, care a făcut o drumeţie, în weekend-ul trecut, la „Inelul Doamnei“. 

„Ai venit, bipedule, tocmai din comuna Palilula (DJ) şi ai vandalizat un monument natural foarte rar. Acum «Inelul Doamnei» din Cheile Sohodolului are urmele neputinţei tale! Ruşine!!! Ce se întâmplă cu oamenii din ţara asta, Dumnezeule?!?!?“, este mesajul transmis de către Claudiu Fiu pe pagina sa de Facebook.  

„Priveliştea de sus este minunată“

Vicepreşedintele AJVPS a fost încântat de peisajele pe care le-a putut admira, dar este revoltat de gestul făcut de turişti, mai ales că au murdărit şi în alte locuri peretele stâncos: „Este un traseu foarte frumos până la «Inelul Doamnei“. Este de nivel mediu. Durează aproximativ o oră - oră şi jumătate. Prima porţiune este mai dificilă. Este semnalizat bine. Este un traseu curat. Cred că trebuie promovat mult mai mult pentru că este foarte rar acest monument. De-a lungul traseului pot fi admirate multe peisaje, iar priveliştea de sus este minunată, dar este întinată de astfel de gesturi. Au scris cu spray-ul în mai multe locuri. Sunt nişte imagini care îţi taie răsuflarea“

Inscripţia va fi ştearsă de salvamontişti

Sabin Cornoiu, preşedintele Salvamont România, a spus că inscripţia va fi ştearsă: „Am făcut multe acţiuni de acest fel şi am remediat, dar presupune multă muncă. Gestul este foarte urât. Vom merge la primăvară şi o să refacem. Se freacă bine locul, după care se aplică o pastă de ciment. Este un traseu accesibil, marcat de noi pentru a creşte potenţialul zonei, dar, din păcate vin şi astfel de indivizi“ 

„Inelul Miresei“ sau „Inelul Dracului“

Monumentul naturii mai este denumit „Inelul de Piatră” sau „Inelul Miresei”. O legendă populară arată că în acest loc se întâlneau tinerii care se iubeau pe ascuns, fără voia părinţilor. 

Potrivit unei alte legende locale, fiorma carstică este denumită „Inelul dracului” şi relatează că cine va vedea unde cade raza de soare ce trece prin inel este cel ales să descopere comoara dacilor. 

Vă recomandăm să mai citiţi

Care lună a anului este considerată cea mai depresivă. „Depresia afectează 25% dintre femei şi 12% dintre bărbaţi“

Primar din Gorj, amendat pentru că şi-a făcut ziua de naştere la restaurant. La petrecere au fost numeroşi politicieni

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite