Gluma nesărată a unui cardiolog care a băgat două asistente în izolare. Medicul consultase un bolnav infectat, care ulterior a murit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cele două asistente au fost nevoite să intre în izolare                                             FOTO: Arhivă
Cele două asistente au fost nevoite să intre în izolare                                             FOTO: Arhivă

Două asistente medicale de la ATI sunt singurele cadre medicale din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu care se află în izolare. Au ajuns în această situaţie după o glumă făcută de un cadru medical.

Două asistente medicale de la ATI au fost victimele unei glume făcute de un medic cardiolog cu experienţă, care a fost şi şeful Secţiei de Cardiologie. Un bărbat din localitatea Tismana a venit la spital, în urmă cu aproximativ o săptămână, acuzând o serie de probleme medicale. Acesta avea un istoric în privinţa afecţiunilor cardiace şi a fost internat la Terapie Intensivă, avându-se în vedere starea gravă în care se afla.

Medicul care l-a consultat a făcut o glumă cu două asistente care ieşeau din tură şi dezbrăcaseră echipamentul de protecţie. Cele două se temeau ca pacientul consultat să nu fie infectat cu noul coronavirus. Medicul cardiolog Ion Mălăescu le-a atins, după ce îl consultase pe bolnav. 

Ulterior, pacientul a decedat, după care i s-au luat probe pentru COVID-19, iar rezulatul a fost pozitiv. „Cele două asistentele medicale au intrat în izolare, după ce au intrat în contact cu medicul, care avea echipament de protecţie şi nu a fost nevoie să fie luate măsuri de izolare“, a spus Narcis Stoian, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj. 

Medicul cardiolog a primit o amendă de 20.000 de lei de la DSP Gorj. 

Plângere penală din partea familiei pacientului decedat

Nelu Pau, din localitatea Tismana, a fost primul gorjean răpus de noul coronavirus. Acesta avea 66 de ani şi suferea de probleme cardiace. Bărbatul fusese, cu puţin timp înainte, la un spital din Timişoara. La scurt timp după ce s-a întors, acesta s-a simţit rău şi a mers la Centrul de Permanenţă din Tismana, de unde a fost trimis către spitalul din Târgu Jiu. Bărbatul a fost internat duminică, 5 aprilie, iar după două zile a murit.

Familia acestuia a fost nemulţumită de modul în care a fost tratat şi a depus o plângere penală împotriva spitalului. 

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite