Gest admirabil. Adună calculatoare şi tablete vechi, le repară şi le donează elevilor fără posibilităţi

Gest admirabil. Adună calculatoare şi tablete vechi, le repară şi le donează elevilor fără posibilităţi

Elevii gorjeni care nu au acces la educaţia online vor primi echipamente recondiţionate în cadrul unui proiect derulat tot de către liceeni sau foşti elevi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Gorjenii sunt aşteptaţi să doneze telefoane, tabletele sau laptop-urile vechi, de care nu am au nevoie. După ce vor fi recondiţionate, echipamentele vor fi donate elevilor care nu au posibilitatea să urmeze cursurile online din cauză că provin din familii sărmane.

Proiectul „Educăm împreună“ este desfăşurat de către liceeni şi foşti elevi de la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu“ din Târgu Jiu. De asemenea, pot fi donate monitoare, calculatoare, tastaturi, cabluri şi alte componente.

Punct de colecate în mall-ul din Târgu Jiu

„Prin proiectul nostru urmărim să readucem la viaţă vechi dispoziţie şi să ajutăm la scăderea cantităţii de deşeurilor electronice. În perioada 11 ianuarie - 11 februarie desfăşurăm campania «Educăm împreună» în cadrul Shopping City Târgu Jiu.

Dorim să colectăm şi distribuim cât mai multe echipamente pentru elevii fără acces la şcoala online. Fiecare dintre noi poate contribui!“, este mesajul postat pe pagina de Facebook a campaniei.

Conform unei situaţii realizată de către Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj, 4.428 de elevi nu au acces la educaţia online. 

Firmă unor foşti elevi de la CNTV recondiţionează echipamentele 

Gabriela Nodea, profesor la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu“, este coordonator al campaniei. Aceasta a precizat că acţiunea de colectare a echipamentelor va cotinua şi după începerea cursurilor în mod fizic: 

„Au fost donate mai multe echipamente. Gorjenii au făcut un gest frumos şi cineva chiar ne-a spus că aştepta ca cineva să desfăşoare o  astfel de campanie.  Va continua campania de colectare şi după începerea cursurilor  fizice, deoarece este posibil ca în unele localităţi cu o rată mare de infectare să se desfăşoare în continuare cursuri online. În plus, elevii vor avea nevoie la şcoală de dispozitive de acest fel“. Echipamentele sunt recondiţionate de către o firmă condusă de către foşti elevi de la CNTV, după care sunt donate elevilor care au nevoie de acestea.

Vă mai recomandăm să citiţi:

Criză de vaccinuri anti-COVID-19 în Gorj. Doar opt doze mai sunt pe stoc

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările